Categorii: Fără categorie

13 echipe si-au asigurat deja locurile in play-off-urile NHL, mai sunt doar 3 necunoscute

Sezonul regulat al NHL, cea mai importanta si spectaculoasa competitie de hochei din lume, este aproape de incheiere, iar 13 echipe si-au asigurat deja locurile in play-off-uri. Ultimele trei locuri sunt disputate de alte sase echipe, printre acestea fiind nume mari ale competitiei nord-americane de hochei. 

Ziua de miercuri nu a adus foarte multe clarificari in lupta pentru calificarea in play-off, doar doua partide avand loc in NHL. La St. Louis, Detroit Red Wings si gazdele Blues au facut un meci de zile mari, al carui dramatism a atins cote aproape de paroxism. Dupa doua reprize in care niciuna din echipe nu a reusit sa marcheze, repriza a doua a adus o avalansa de goluri la ambele porti.

A fost 2-2 la capatul timpului regulamentar, prelungirile semanand foarte tare cu primele doua reprize. Nu s-a marcat asadar dupa prelungiri si s-a ajuns la lovituri de departajare. Nici aici, eficacitatea nu a fost foarte mare, dar Red Wings au reusit sa inscrie o data si si-au asigurat o victorie importanta.

Detroit ocupa locul patru in Conferinta de Vest, avand deja asigurat un loc in play-off-uri, in vreme ce Blues raman pe doi, la doua puncte in urma lui Vancouver Canucks. Ambele echipe sunt bineinteles calificate in play-off-uri, dar titlul Conferintei de Vest este si el o miza extrem de importanta.

In cealalta partida a zilei, Montreal Canadiens au trecut fara probleme pe teren propriu de Tampa Bay Lightning, cu un scor convingator de 5-2. Cu toate acestea, canadienii ocupa ultimul loc in Conferinta de Est si nu mai au nicio sansa sa mearga in play-off-uri. Lucrurile nu stau mai bine nici pentru echipa din Tampa Bay, locul 11 in Est.

De altfel, Conferinta de Est mai are un singur loc in play-off-uri inca nebatut in cuie, cele sapte echipe calificate deja mai departe fiind New York Rangers, castigatori ai titlului matematic, Boston Bruins, Florida Panthers, Pittsburgh Penguins, Philadelphia Flyers, New Jersey Devils si Ottawa Senators.

Al optulea loc in conferinta este ocupat in acest moment de Washington Capitals, dar echipa din DC are inca emotii pentru calificarea in play-off-uri. Buffalo Sabres sunt cei mai aprigi adversari ai Capitals, cele doua echipe fiind in acest moment la egalitate de puncte, 88 din 80 de partide.

In Vest, se stiu numele a sase echipe calificate mai departe, acestea fiind Vancouver Canucks, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Detroit Red Wings, Nashville Predators si Chicago Blackhawks. Pe sapte si opt se claseaza in acest moment Phoenix Coyotes si San Jose Sharks, cu 93 si respectiv 92 de puncte. Locurile celor doua sunt vanate insa si de Dallas Stars, 89 de puncte in acest moment, si Colorado Avalanche, care totalizeaza 88 de puncte.

 

Scrie un comentariu