Categorii: Stiri

Nationala de hochei invinge Lituania si Australia si ramane in Divizia I a Mondialului

Dupa trei infrangeri in primele trei partide de la Campionatul Mondial din Polonia, nationala de hochei a Romaniei a reusit doua victorii in ultimele doua meciuri. „Tricolorii” au invins echipele Lituaniei si Australiei si si-au asigurat astfel ramanerea in Divizia I a Mondialului.

Prima dintre cele doua victorii a fost de un dramatism iesit din comun, elevii lui Tom Skinner trecand la limita, scor 6-5, de Lituania. Prima repriza a partidei a apartinut in totalitate balticilor, cei care au inscris de trei ori si au primit un singur gol. Pentru ai nostri a deschis scorul Goga, in minutul 6, pentru ca in minutele 12, 13 si 17 sa inscrie Alisauskas, Bendzius si Kieras.

Repriza a doua a inceput furtunos, cu un gol al lui Pisarenko in minutul 26, Biro aducand apoi egalarea in minutul 34. Dupa o eliminare a „tricolorilor” nefructificata de lituanieni, adversarii nostri au reusit golul de 4-3 cu doar 19 secunde inainte de finalul reprizei secunde.

Ultimul act al meciului a inceput la fel de prost pentru romani precum s-a terminat repriza secunda, iar dupa doar un minut de la reluarea jocului scorul devenise 5-3. In urmatoarele minute, hocheii nostri au atacat in valuri, dar nu au reusit sa fructifice niciuna din multele mari ocazii pe care si le-au creat.

Ultimele patru minute au fost insa magice pentru baietii nostri, care au reusit trei goluri intre minutele 56 si 58. Mihaly si Nagy au fost eroii echipei Romaniei, cel de-al doilea reusind o dubla intr-un interval de doar 90 de secunde.

Dupa victoria senzationala cu Lituania, a venit un alt meci dificil, cu Australia, in care baietii nostri aveau nevoie din nou de victorie pentru a fi siguri de evitarea retrogradarii. Chiar daca nu a fost la fel de dramatic precum duelul cu balticii, meciul cu „cangurii” a fost unul disputat pe muchie de cutit.

La prima pauza, scorul era egal, 2-2, pentru romani inscriind Szocs, de doua ori. Repriza secunda a fost mai linistita si doar Pisarenko a inscris, cu doua minute inainte de pauza, ducand scorul la 3-2 pentru noi. Ultimele 20 de minute au revenit si ele baietilor nostri, care au mai inscris de doua ori, prin Zsok si Goga, si au incasat un singur gol.

S-a terminat astfel 5-3, o victorie mai mult decat meritata pentru Romania, care a incheiat grupa B a Diviziei I a Campionatului Mondial pe locul patru. „Tricolorii” raman in esalonul secund al hocheiului mondial, din grupa noastra promovand Coreea de Sud si retrogradand Australia.

 

 

Scrie un comentariu

*