Categorii: Fotbal, Stiri

Adio Champions League; clasare foarte proasta a cluburilor romanesti in clasamentul UEFA

Prezenta echipelor romanesti in Champions League va fi ca si imposibila din sezonul 2013-2014 a cupelor europene la fotbal din cauza rezultatelor foarte slabe a echipelor noastre din ultimele sezoane.
O singura echipa va avea Romania la startul sezonul 2013-2014 in Champions League si aceea va trebui sa treaca de calificari extrem de grele. Echipe foarte bune din campionatele cele mai bune din Europa vor fi adversare in play-off, asta daca acceptam variant cea mai optimita si anume ca echipa noastra va ajunge in play-off – ultimul tur preliminar. Dar deocamdata niciuna din echipele din Romania nu a reusit asceata performanta iar sansele sunt extrem de mici.
Rezultatele mult sub asteptari obtinute de romani in cupele europene in ultimele sezoane au facut ca tara noastra sa cada pana pe locul 22 in clasamentul coeficientilor UEFA, cel in urma caruia se stabilesc numarul de echipe pe care un campionat le trimite in intrecerile continentale.
Acest loc 22 inseamna ca Liga 1 va trimite, incepand cu toamna lui 2013, numai 4 echipe in cupele europene – una in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor si 3 in tururile 1, 2 si 3 preliminare din Europa League, informeaza site-ul gsp.ro.
Astfel, sunt sanse mari ca echipa care va deveni campioana la finalul sezonului viitor sa vada doar la televizor grupele Ligii Campionilor intrucat va trebui sa treaca de 3 tururi preliminare pentru a se califica!

Acelasi lucru este valabil si pentru Europa League, insa aici sunt sanse de a accede macar in faza grupelor pentru ca adversarii din preliminarii vor fi mai accesibili.

Pana acum, doar Steaua, CFR Cluj, Unirea Urziceni si Otelul Galati au jucat in grupele Ligii Campionilor, de la infiintarea competitiei, si numai „ros-albastrii” au reusit sa se califice dupa ce au trecut de preliminarii.

Scrie un comentariu