Adrian Mutu revine la nationala cu chef de joc

Echipa nationala pregateste meciurile cu Turcia (vineri, in deplasare) si Olanda (marti, teren propriu) din grupa de calificare a Campionatului Mondial Brazilia 2014. Adrian Mutu a revenit la echipa nationala dupa o pauza de un an si l-a anuntat pe selectioner ca vrea sa inceapa din primul minut in meciurile cu Turcia si Olanda.
Mutu vrea cel putin 2 remize in „dubla” de foc si crede ca Turcia este favorita: „Vrem 6 puncte, dar pentru ca jucam cu cele mai bune echipe din grupa, ar fi bune si 2 egaluri. Nu trebuie sa ne facem iluzii, sunt doua echipe foarte valoroase. Turcia are prima sansa, joaca acasa, e foarte greu. Au cam 60% sanse, dar asa s-a zis si cu Vaslui la Fener si au reusit un egal”.
„Briliantul” intelege si schimbarea generatiei de jucatori si crede ca Maxim si Grozav reprezinta viitorul României: „Sint jucatori noi, tineri, dar cei mai buni din acest moment. Este normala aceasta schimbare de generatii, sper sa-i ajut si eu cu ceva atit timp cit voi fi la echipa nationala. Imi plac Maxim si Grozav, doi jucatori foarte talentati. Sper sa ramina cu picioarele pe pamint si sa continue la fel de bine. Ma bucur si pentru Gabi Torje, a avut ghinionul ca Udinese avea multi jucatori in forma anul trecut. Acum s-ar fi impus si acolo fara probleme”
Atacantul lui Ajaccio i-a transmis si lui Piti ca vrea sa fie titular in deplasarea de la Istanbul si ca nu doreste neaparat sa fie capitan: „Nu este o problema daca nu port banderola, domnul Piturca decide. Eu vreau sa fiu titular. Nu m-ar deranja sa fiu rezerva, stiu ca ceilalti au jucat mai mult in ultima perioada”
Mutu a incheiat cu un mesaj pentru toti românii: „Sper sa vina cit mai multa lume cu Olanda, am vazut o apropiere a suporterilor fata de echipa nationala. Sper sa umple stadionul si sa ne sustina tot meciul”.
Mutarea jucatorului in Franta la Ajaccio l-a ajutat, s-a integrat usor in noul colectiv si asta se vede in atitudinea sa.
Speram ca noul… Mutu va aduce plusul dorit la echipa nationala, care are jocuri dificile inaintea ei.

Scrie un comentariu