Categorii: Stiri, Tenis

Adrian Ungur elimina pe Nalbandian la Roland Garros (video)

Tenismenul roman Adrian Ungur a izbutit, luni, sa obtina victoria carierei sale de pana acum, in fata argentinianului David Nalbandian, un expert al zgurii pariziene.
Jucatorul de 27 de ani a avut o evolutie neasteptat de buna, care a dat peste cap cotatiile de la pariuri, sportivul din “Tara Tangoului” fiind vazut drept favorit in aceasta confruntare.

Cel mai bine clasat tenismen roman in top 100 ATP l-a invins in trei seturi pe argentinian, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4, 7-5. Desi a fost primul meci pe tabloul principal la un truneu de Mare Slem pentru Adrian, el a intrat luni pe teren fara trac si l-a dominat pe celebrul compatriot al lui Maradona inca de la inceputul meciului. Primul set l-a adjudecat cu 6-3. Mansa secunda a stat sub semnul echilibrului. La 6-5 pentru Nalbandian Adrian Ungur a facut pe serviciul sau un ghem mai slab, asa ca setul a fost pierdut, arrgentinianul egala la 1-1.
In ciuda experientei mai mici, Adrian Ungur a avut in continuare o evolutie constant buna si surpriza surpriza capata tot mai mare. In setul 3 Adrian reusete un break decisiv si se impune cu 6-4. Nici ultimul set nu a fost usor, dar jucatorul din Romania s-a concentrat in jocurile in care a servit si mai mult chiar, a castigat singura minge de break pe care a avut-o in tot setul si a facut diferenta, 7-5 si victorie mare pentru tenisul romanesc.
In anul 2006, David Nalbandian a ocupat pozitia a treia in ierarhia mondiala. El a fost de doua ori semifinalist la Roland Garros, in editiile din 2004 si din 2006.
Insa in turul al doilea Adrian are o misiune aproape imposibila, dat fiind faptul ca il intalneste pe elvetianul Roger Federer, numarul 3 mondial. El a trecut de germanul Tobias Kamke, scor 6-2, 7-5, 6-3.

Scrie un comentariu