Categorii: EURO 2016, Fotbal

Anchetele etapei a 2-a a grupelor Euro 2012: spaniolii si nemtii pe val, Olanda dezamageste din nou

Dupa un debut neasteptat de agitat, Campionatul European de fotbal din Polonia si Ucraina a continuat in aceeasi nota. Etapa a doua a grupelor a adus chiar mai putine surprize decat prima, dar fotbalul a fost si mai prezent. S-au inscris nu mai putin de 26 de goluri in opt meciuri, media de peste trei goluri fiind cu adevarat impresionanta pentru un turneu final cu o asemenea tensiune si miza precum este Euro 2012.

Doar doua echipe nu au inscris, Ucraina si Irlanda, marea dezamagire venind inca o data de la Olanda. La polul opus, Spania a impresionat, Germania a jucat excelent, iar Anglia a surprins pe toata lumea. In continuare, va prezentam superlativele sau anchetele etapei a doua a grupelor Euro 2012, asa cum reies ele dupa vizionarea tuturor meciurilor, dar si dupa consultarea rezumatelor celor mai importante site-uri de sport din lume.

Jucatorul etapei: Mario Gomez (Germania)

Daca se mai indoia cineva de valoarea lui Super-Mario, acesta a demonstrat cu Olanda ce trebuie sa faca un vart de atac de rasa. Doua goluri in poarta lui Stekelenburg, doua executii de exceptie, doua finalizari cu sange rece. Este adevarat, atacantul lui Bayern a avut si momente in care nu a stralucit, dar una peste alta merita titlul de MVP-ul etapei.

Revelatia etapei: Anglia

Desi poate parea ciudat, oferim titlul de surpriza placuta a etapei uneia dintre echipele cu greutate ale Europei. Englezii au fost extrem de stersi la debutul cu Franta si, dupa ce au fost condusi de Suedia, pareau condamnati sa plece acasa. Totusi, tinerii Carroll, Walcott si Wellbeck au etalat un joc incantator pe alocuri si au inscris de trei ori, reusind sa castige si sa devina favoriti la calificarea in sferturi.

Dezamagirea etapei: Olanda

Considerati favoriti la accederea macar in semifinale inainte de Euro 2012, „portocaliii” au dezamagit crunt cu Danemarca si au continuat intr-o nota si mai slaba cu Germania. Daca impotriva nordicilor Van Persie si compania au dominat si au ratat multe ocazii, impotriva Germaniei Olanda a ratat cel mult la nivelul Irlandei in grupa C. Atac fara orizont, mijloc dezlanat, aparare dezordonata si sanse mari ca Robben si ceilalti sa plece acasa in urmatoarele zile.

Echipa etapei: Spania

Anglia a fost revelatia, dar Spania a fost vedeta, desi a avut in fata o echipa modesta. 4-0 a fost scorul final al partidei cu Irlanda, iar tiki-taka a fost din nou la inaltime. In plus, nu s-ar fi mirat nimeni daca diferenta de scor ar fi fost si mai mare.

Meciul etapei: Anglia – Suedia 3-2

Nu mai are nevoie de niciun comentariu un meci in care s-au inscris cinci goluri, Anglia a condus cu 1-0, apoi Suedia cu 2-1, pentru ca Anglia sa invinga pana la urma.

Golul etapei: Danny Wellbeck (Anglia)

Echipa ideala: Manuel Neuer (Germania) – Jerome Boateng (Germania), Mats Hummels (Germania), Phillipe Mexes (Franta), Jordi Alba (Spania) – Petr Jiracek (Cehia), Jeremy Menez (Franta), David Silva (Spania) – Nicklas Bendtner (Danemarca), Fernando Torres (Spania), Mario Gomez (Germania)

Scrie un comentariu