Categorii: Stiri

Andre Ward l-a invins clar pe Carl Froch! Urmeaza Bute…?

Pugilistul american Andre Ward si-a respectat palmaresul si l-a invins detasat pe britanicul Carl Froch in finala puternicului turneu Super Six, care a reunit la startul sau sase dintre cei mai valorosi boxeri ai lumii la categoria supermijlocie. Ward a cucerit astfel titlurile mondiale WBA si WBC si ar putea lupta pentru unificarea celor doua centuri cu cea IBF a lui Lucian Bute anul viitor.

Ward, in varsta de 27 de ani, si Froch, de 34, s-au confruntat in Atlantic City, New Jersey, sambata noapte si, asa cum era de asteptat, au iesit scantei. Lupta a fost totusi extrem de corecta, cei doi pugilisti facandu-si datoria fara a incerca nimic ”murdar” sau ilegal. Intr-un final, americanul a fost vazut invingator la puncte de toti cei trei arbitri judecatori, scorurile acestora vorbind de la sine (118-110, 115-113, 115-113).

Pentru Carl Froch aceasta este a doua infrangere a carierei, din 30 de lupte, in vreme ce Andre Ward a ajuns la a 25-a victorie din tot atatea lupte disputate din 2004 pana astazi. Categoria supermijlocie a devenit in acest moment extrem de interesanta, romanul Lucian Bute fiind la randul sau neinvins si detinand cealalta centura mondiala importanta, a categoriei IBF.

Cu toate acestea si cu toate ca fanii boxului profesionist din lumea intreaga si-ar dori sa vada cat mai curand o lupta intre Lucian Bute si Andre Ward, mai realista la acest moment pare o confruntare intre romanul stabilit la Montreal si Carl Froch, cel care este in continuare vazut numarul trei mondial al categoriei. Astfel, este greu de crezut ca doua superstaruri ca Bute si Ward pot cadea la un acord in ceea ce priveste terenul de desfasurare al unei eventuale lupte, precum si bursele pe care ar urma sa le incaseze cei doi pugilisti.

In alta ordine de idei, in cazul in care s-ar concretiza o lupta intre Bute si Froch, iar sportivul galatean l-ar invinge pe englez, Andre Ward ar putea fi obligat sa accepte o lupta de zile mari cu romanul. Referitor la toate aceste speculatii, Lucian Bute a fost extrem de transant astazi si a declarat: ” Pe Froch il fac knock-out. Iar pentru Ward sunt gata sa merg sa lupt oriunde vrea el. Oakland, New York, nu e nicio problema. Vreau doar sa vedem care este cel mai bun. ”

Scrie un comentariu