Categorii: Stiri

Anglia invinge Franta si Tara Galilor are o mana pe trofeul Six Nations

Nationala de rugby a Tarii Galilor este la doar un pas de cucerirea trofeului celor Sase Natiuni, dupa ce Anglia a invins surprinzator Franta in deplasare. Galezii au ramas singura echipa neinvinsa din acest sezon si au nevoie de doar o remiza in meciul de pe teren propriu cu Franta care se va desfasura saptamana viitoare.

Dupa victorii muncite in deplasarile din Irlanda si Anglia si un succes lejer obtinut pe teren propriu cu Scotia, ”Dragonii Rosii” au intalnit pe Millenium Stadium din Cardiff o nationala a Italiei care parea condamnata la un esec usturator. Peninsularii s-au aparat insa foarte bine in prima repriza a meciului din Tara Galilor, iar scorul la pauza a fost de doar 9-3 in favoarea lui Jamie Roberts si compania.

Italienii nu au mai putut face insa fata atacurilor furibunde ale britanicilor din partea a doua a meciului si au cedat pana la urma cu 24-3. Meciul a avut loc sambata, in aceeasi zi Irlanda dispunand clar pe teren propriu de Scotia, scor 32-14.

Meciul vedeta al etapei de Six Nations a avut loc duminica, pe Stade de France din Paris, acolo unde s-au intalnit Franta si Anglia intr-o adevarata partida de supravietuire. Ambele echipe aveau nevoie de victorie pentru a mai spera la trofeul din acest an, dramatismul fiind astfel asigurat.

Chiar daca francezii antrenati de Phillipe Saint-Andre, vicecampioni mondiali in 2011, erau vazuti ca favoriti la victorie, fiind cunoscuti pentru defensiva ermetica pe care reusesc de cele mai multe ori sa o impuna, englezii au incepu excelent meciul din capitala Frantei si au reusit doua eseuri transformate in prima repriza.

”Cocosii galici” au raspuns destul de timid cu trei penalitati transformate, la pauza scorul fiind de 14-9 in favoarea oaspetilor. Repriza a doua a inceput in dominarea clara a gazdelor, acestea demonstrand insa ca nu stiu sa atace atunci cand sunt sub presiune. Francezii nu s-au descurcat nici in superioritate numerica si englezii au reusit sa-si pastreze avantajul pana tarziu in meci.

Pe final, gazdele s-au apropiat la doar doua puncte diferenta, iar Francois Trinh-Duc a fost la un pas de a aduce o victorie nemeritata pentru echipa sa, cu o incercare de drop-gol ce a trecut la o palma de buturile oaspetilor. A fost 24 la 22 pana la urma in favoarea echipei trandafirului rosu’, cea care a revenit in carti pentru titlu, in ciuda infrangerii de pe teren propriu cu Tara Galilor.

Galezii sunt totusi in continuare favoriti la castigarea titlului si vor avea chiar sansa sa cucereasca Grand Slam-ul daca vor invinge Franta saptamana viitoare. In cazul in care cocosii vor castiga la Cardiff, iar Anglia se va impune pe teren propriu cu Irlanda, englezii vor cuceri trofeul. Cea de-a treia partida care va avea loc saptamana viitoare le va pune fata in fata la Roma pe Italia si Scotia intr-un duel pentru evitarea ultimului loc.

Scrie un comentariu