Categorii: Fotbal, Stiri

Arbitrii straini la anumite jocuri in Liga I

Desi nu mai era nevoie, un nou subiect de mari dispute in fotbalul romanesc a fost declansat de aprobarea de catre Comitetul Executiv al FRF a solicitarii LPF de a aduce arbitri straini la meciurile-cheie din acest final de sezon.
Ion Craciunescu, presedintele CCA, s-a vazut invins de patronii care l-au acuzat ca trage sforile pentru CFR Cluj. Doar ardelenii au contestat decizia.
Desi nu s-a anuntat o lista oficiala cu partidele la care vor fi chemati arbitrii din strainatate, se vorbeste de o serie de jocuri care include urmatoarele intalniri: Steaua – FC Vaslui, Rapid – Steaua, Otelul – FC Vaslui, Dinamo – Universitatea Cluj, Dinamo – CFR Cluj, Steaua – Dinamo si CFR Cluj – Steaua.
Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, si-a uitat promisiunea de a demisiona cand se va decide chemarea unor brigazi din afara, dar a criticat vehement situatia.
„Aducerea arbitrilor straini in Liga I nu este o infrangere a mea, este o infrangere a regulamentului FIFA. Nu am de ce sa-mi dau demisia din functie, eu voi delega arbitri romani. De delegarea arbitrilor straini se va ocupa federatia. FRF va contacta federatiile de unde va incerca sa aduca arbitri straini”, a declarat Craciunescu, care a adaugat ca nu va trimite nici macar un arbitru de rezerva la meciurile care le vor fi încredinţtate strainilor.
Primul meci cu arbitrii straini va fi Steaua – FC Vaslui de vineri, 20 aprilie, din etapa 27 a Ligii I.

Scrie un comentariu