Arsenal a castigat cu 7-5, dupa 0-4 cu Reading in Cupa Ligii Angliei (video)

Optimi de finala in Cupa Ligii Angliei, se joaca meciul Reading – Arsenal Londra. Un meci banal, veti spune, ca atatea altele (zeci de mii !!) care se joaca in fotbalul mondial. Si totusi, acest meci are foarte mari sanse sa fie meciul sezonului 2012-2013. MONDIAL ! Arsenal a reusit o incredibila rasturnare a scorului, castigand in prelungiri.
In minutul 37 Reading avea 4-0 !! (Roberts, Koscielny autog, Leigertwood si Hunt).
La 0-4 cine ar mai fi sperat, cine ar mai fi visat, cine ar mai fi gandit macar la altceva dacat victoria gazdelor ? Dar suntem in Anglia, do you remember ?
Arsenal a inceput un uluitor forcing, Theo Walcott a dat semnalul revenirii in prelungirile primei reprize, iar Giroud a relansat meciul la mijlocul partii secunde. Koscielny a facut 4-3 cu un minut inainte de final, pentru ca acelasi Walcott sa completeze revenirea senzationala a oaspetilor in al saselea minut al timpului aditional dictat de arbitru.
S-a intrat in prelungiri, acolo unde Chamakh a adus-o in avantaj pe Arsenal, inainte ca Pogrebnyak sa faca 5-5 cand mai erau de disputat patru minute. Londonezii au evitat insa loviturile de departajare gratie golurilor inscrise de Walcott (autorul a trei goluri) si Chamakh in minutele 120, respectiv 120+3.
„Probabil este una dintre cele mai mari victorii din cariera mea”, a declarat Arsene Wenger, antrenorul londonezilor, la finalul întâlnirii. Iar entuziasmul francezului nu poate fi condamnat.

In alte meciuri din Cupa Ligii, Leeds a trecut cu 3-0 pe teren propriu de Southampton, Middlesbrough s-a impus cu 1-0 la Sunderland, Aston Villa a eliminat-o pe Swindon (3-2), iar Bradford a castigat pe terenul lui Wigan in urma loviturilor de departajare.

Scrie un comentariu