Categorii: Tenis

ATP World Tour – Djokovic, Berdych si Montanes, invingatori

Djokovic s-a impus în două seturi, 6-3, 7-6(0), și a câștigat, la numai 21 de ani, al 13-lea titlu ATP al carierei.

Turneul de la Belgrad, a cărui primă ediție a fost organizată cu sprijinul consistent al jucătorului sârb, a oferit premii în valoare totală de 450.000 de euro. Pentru victoria de duminică, „Djoko” și-a asigurat un premiu în valoare de 75.000 de euro și 250 de puncte ATP, în timp ce finalistul Łukasz Kubot va primi 40.000 de euro și 150 de puncte ATP.

Berdych, invingător la Munchen

Jucătorul Tomáš Berdych, din Republica Cehă, a câștigat, duminică, finala turneului german BMW Open.

Cehul nu a avut un meci ușor cu rusul Mikhail Youzhny, pe care l-a învins, într-un final, cu scorul de 6-4, 4-6, 7-6(5). De notat că Berdych a fructificat abia a patra minge de meci, primele trei fiind salvate de Youzhny (una dintre ele cu ajutorul arbitrului) înainte de tie-break.

În tie-break, Youzhny a condus cu 5-1, însă Berdych a reușit o excelentă serie de șase puncte consecutive și a câștigat cea de-a 94-a ediție a turneului bavarez. Finala a fost transmisă in direct de postul de televiziune Telesport.

Estoril – Albert Montanes îl învinge pe Blake

Finala turneului portughez de la Estoril a fost câștigată, nu fără emoții, de spaniolul Albert Montanes. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a salvat doua mingi de meci în setul secund, la 4-5, pentru a câștiga, în final, cu scorul de 5-7, 7-6(6), 6-0, întâlnirea cu americanul James Blake.

Montanes a salvat o minge de meci și în sferturile de finală, când a dat piept cu principalul favorit al competiției, francezul Gilles Simon, însă a reușit să se impună și să acceadă în semifinale cu scorul general de 5-7, 6-4, 7-6(4).

Toate cele trei turnee s-au disputat sub eticheta „ATP World Tour 250 series”, cu 250 de puncte ATP rezervate învingătorului și premii în valoare totală de 450.000 de euro.

Citește mai multe știri din tenis.

Scrie un comentariu