Categorii: Stiri

Aur pentru Larisa Iordache la barna, 7 medalii pentru Romania la Moscova

Ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastica gazduite de Moscova a fost una aproape perfecta pentru delegatia Romaniei. Asa cum era de asteptat, omul numarul 1 al echipei noastre a fost Larisa Iordache. Dupa argintul obtinut vineri in concursul de individual compus si aceeasi medalie cucerita sambata, la sarituri, bucuresteanca a urcat ieri si pe cea mai inalta treapta a podiumului. Gimnasta care va implini 17 ani pe 19 iunie a castigat clar competitia de la barna, evolutia ei extrem de sigura fiind notata cu 15.266. Succesul de la acest aparat a fost deplin pentru romance, pentru ca Diana Bulimar a obtinut medalia de argint, dupa o prestatie in urma careia a primit 14.833 din partea arbitrilor. Cele doua gimnaste din Romania i-au luat fata principalei adversare din toata competitia, rusoaica Anastasia Grisina, care nu a impresionat deloc si a luat doar bronzul, fiind notata cu 14.366. Larisa Iordache si Diana Bulimar au incheiat splendid participarea romaneasca de la CE desfasurate la Moscova, cucerind medaliile de argint si, respectiv, bronz in finala de la sol. Larisa a fost a doua, cu nota 14.733, iar Diana a treia (14.533), cele doua fiind depasite de rusoaica Kseniia Afanasieva, care a primit 15.166 dupa un exercitiu spectaculos si valoros.

Gratie lui Flavius Koczi, echipa masculina a Romaniei si-a salvat imaginea la editia moscovita a Campionatelor Europene. Dupa ce sambata a ratat de putin podiumul in competitia de la sol, Koczi a izbutit ieri la pranz o evolutie foarte buna la sarituri. Resiteanul care pe 26 august va implini 26 de ani a intrat ultimul in concurs. Un mic pas la aterizare a urmat unei executii impecabile, care i-au adus sportivului legitimat la Dinamo nota 14.616 si medalia de argint. Koczi putea spera chiar si la aur, insa a acuzat ceva probleme musculare dupa prima executie, iar a doua saritura a fost una slaba. Aurul i-a revenit reprezentantului gazdelor, Denis Ablyazin.
In total, Romania a cucerit 7 medalii la aceasta editie a Campionatelor Europene de Gimnastica. Larisa Iordache a pus la gat o medalie de aur si trei de argint, Diana Bulimar a castigat un argint si un bronz, iar Flavius Koczi a devenit vicecampion european la sarituri.

Scrie un comentariu