Categorii: Stiri

Avem noroc! Nationala de polo pierde cu Muntenegru, dar va juca cu Brazilia meciul decisiv pentru Olimpiada

Daca ieri nationala Romaniei de polo parea dezavantajata de rezultatele meciurilor indirecte din grupa de calificarea la Jocurile Olimpice, astazi putem fi fericiti. Astfel, „tricolorii”, desi au cedat asteptat in fata nationalei Muntenegrului, au incheiat grupa A pe locul doi si vor juca in sferturile de finala ale turneului de la Edmonton cu Brazilia.

Meciul cu sud-americanii, care, cel putin pe hartie, se anunta extrem de facil, va fi decisiv in vederea calificarii la Olimpiada, invingatoarea primind bilet pentru Londra.

Romanii nu au facut fata tavalugului muntenegrean in ultima partida a grupei, cu toate ca ex-iugoslavii aveau deja prima pozitie asigurata si calificarea mai departe. Primul sfert al partidei a fost cat de cat echilibrat, nationala Muntenegrului conducand doar cu 3-2 la prima pauza.

Al doilea act a fost cel care a batut in cuie invingatoarea, la pauza mare adversarii nostri avand un avantaj de patru goluri, scor 8-4. Din acel moment, baietii nostri au incercat doar sa limiteze scorul si sa tina cat mai aproape de muntenegreni, in vreme ce acestia au facut spectacol.

Sfertul trei s-a incheiat la egalitate, scor 3-3, in vreme ce ultimul act al partidei a fost cel mai slab pentru Cosmin Radu si compania in ofensiva. Scorul final, 14-8, este unul putin mai dur decat realitatea, dar trebuie totusi sa tinem cont de palmaresul extraordinar si de valoarea individuala si de grup a nationalei Muntenegrului.

Pentru echipa noastra, au inscris Alex Matei si Ramiro Georgescu, cate doua goluri, plus Cosmin Radu, Diaconu, Busila si Ghiban, cate o reusita. De cealalta parte, cei mai buni jucatori ai muntenegrenilor au fost Aleksandar Ivovic si Boris Zlokovic, ambii reusind cate trei goluri.

In celelalte meciuri ale grupei, Grecia a invins clar Olanda, scor 14-5, in vreme ce Germania a pierdut surprinzator cu Macedonia, 4-6. Victoria macedonenilor i-a dus pe acestia pe locul patru in grupa, in fata nemtilor, si pe noi pe doi, peste greci, pe care ii invinsesem in meciul direct.

In sferturile de finala, meciul decisiv pentru calificarea la JO, vom juca cu Brazilia, ocupanta locului trei in grupa B. Sud-americanii au incheiat grupa cu doar trei puncte, reusind o victorie si un egal in patru partide disputate la Edmonton. De altfel, nationala „carioca” nu spune foarte multe in polo-ul mondial, cele mai bune performante ale istoriei datand din 1920 (loc sase la Jocurile Olimpice) si 1998 (locul 12 la Campionatele Mondiale). Brazilienii au si cinci prezente la turneele finale ale Ligii Mondiale in ultimii zece ani, dar nu au reusit niciodata sa se claseze mai sus de locul opt. In plus, la Jocurile Olimpice, nu s-au mai calificat din 1984, cand au terminat pe locul 12.

Meciul Romania – Brazilia se va disputa vineri noapte, cu incepere de la ora 0:30. Celelalte sferturi de finala le vor pune fata in fata pe Muntenegru cu Turcia, Macedonia cu Spania si Grecia cu Canada.

 

Scrie un comentariu