Categorii: Fotbal

Benfica-Otelul. Ne plimbam prin Lisabona sau salvam orgoliul?

Daca in primul meci, de la Basel, si in meciul de pe teren propriu cu Manchester United, Otelul a lasat impresia ca vrea si stie sa joace si ca nu se va face de ras in grupele Champions League, evolutiile din celelalte trei partide au fost de la slabe la execrabile si i-au adus pe galatenii in postura de a incheia grupa fara niciun punct.

Invinsi la pas pe National Arena de Benfica, elevii lui Dorinel Munteanu au misiunea (imposibila?) de a incerca sa aduca punctul de onoare de la Lisabona.

Portughezii, antrenati de Jorge Jesus, au avut evolutii peste asteptari intr-o grupa cu Manchester United si sunt deja calificati in primavara Champions League. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne asteptam la vreun favor din partea lui Cardozo, Aimar si compania, deoarece acestia au nevoie de victorie pentru a-si asigura primul loc in grupa si in consecinta o pozitie favorabila la tragerea la sorti pentru optimi.

Otelul va aborda meciul din aceasta seara, de la 21:45, cu aproape toata echipa apta, avand doar doua absente, mai mult sau mai putin de marca. Sarghi si Salageanu nu vor putea lua loc nici pe banca, ambii fiind accidentati.

De partea cealalta, la Benfica lipsesc Luisao, accidentat, si Maxi Pereira, suspendat, in vreme ce alte cateva nume mari ar putea fi menajate pentru startul meciului si ar putea lua loc pe banca de rezerve. Din echipa probabila a portughezilor pentru partida din aceasta seara lipsesc astfel Saviola si Aimar, dar fac parte jucatori de clasa precum Gaitan, Cardozo, Witsel sau Garay.

Meciul din aceasta seara are si o semnificatie aparte pentru microbistii din Romania, putand fi ultima partida in grupele Champions League in urmatorii cativa ani. Astfel, daca in ultimii ani ne-am obisnuit cu o echipa calificata direct in grupe, dupa adjudecarea titlului, incepand cu sezonul viitor campioana din Liga 1 va trebui sa treaca peste furcile caudine ale preliminariilor.

Scrie un comentariu