Categorii: Stiri, Video

Blachawcks a cucerit Stanley Cup la hochei. Orasul Chicago in extaz !

Echipa Chicago Blachawcks a cucerit pentru a doua oara trofeul Stanley Cup (cel mai mare din sportul mondial), dupa cel din 2010, de data asta in confruntarea cu Boston Bruins. A fost 3-2 in meciul decisiv disputat la Boston si 4-2 la general. Gazdele au deschis scorul in minutul 7,11, prin Chris Kelly, oaspetii au egalat prin Jonathan Toews in minutul 13,24 al reprizei secunde, luand apoi conducerea dupa golul lui Milan Lucic, din minutul 52. Bryan Bickell a restabilit egalitatea in minutul 58,44, iar David Bolland a punctat pentru 3-2 in minutul 59,01.
Patrick Kane a fost declarat MVP-ul play-off-ului cu 19 puncte (noua goluri, zece pase decisive), devenind al patrulea hocheist american care castiga trofeul Conn Smyts. Capitanul echipei, Jonathan Toews, a primit Stanley Cup.
Chicago Blackhawks a castigat Conferinta de Vest a NHL, cu 36 de victorii din 48 de meciuri, in timp ce Boston Bruins a ocupat locul 4 in cea de Est, cu 28 de succese.
In finala s-au inregistrat scorurile: 4-3, 1-2, 0-2, 6-5, dupa prelungiri, 3-1 si 3-2.
Sute de mii de suporteri ai echipei Blackhawks s-au adunat pe strazile orasului din Illinois pentru a vedea pe viu cea mai buna echipa a sezonului din NHL. S-a vorbit chiar de 2 milioane de aoameni iesiti pe strazi !!
Jucatorii lui Blackhawks au facut un tur cu autocarele in care au prezentat principalul trofeu din NHL, cucerit in finala cu Boston Bruins.

„Ce poate fi mai bun pentru acest oras, decat asemenea baieti? Sunt foarte harnici, simpli, care joaca fiecare meci doar cu gandul de a reprezenta cat mai bine Chicago. Este a doua Cupa Stanley in ultimii patru ani, ceea ce este un lucru incredibil. Va multumesc tuturor!”, a spus capitanul Chicago Blackhawks.

Scrie un comentariu