Categorii: Campionate, Fotbal, Stiri

Borussia Dortmund realizeaza eventul in Germania

Intre 2004 si 2010 Borussia Dortmund nu a avut rezultate bune in Bundesliga, campionatul Germaniei : clasari intre locurile 5 si 13, asa ca nimic deosebit nu se prevedea… dar in 2011 Burussia castiga titlul, primul dupa cel din 2002 si al saptelea din istoria clubului. Dupa titlul de anul trecut, Borussia Dortmund a castigat si campionatul de anul acesta, terminand cu un avans de 8 puncte in fata lui Bayern Munchen.
Borussia si Bayern Munchen au jucat si ultimul meci din sezonul intern, finala Cupei Germaniei. Bayern, care pregateste finala Ligii Campionilor de acasa cu Chelsea, a primit o lectie usturatoare, fiind practic umilita de Borussia, care a castigat la un scor incredibil, 5-2 !! Echipa antrenorului Jurgen Klopp are Germania la picioare.

Partida a stat in balanta doar la 1-1, dupa ce Robben a egalat printr-un penalty. Pana la pauza insa, galben-negrii s-au desprins pana la 3-1, iar scorul final 5-2 s-a datorat in mare parte hat-trickului fenomenal al polonezului Robert Lewandowski.

„Cand pierzi cu 5-2, nu poti sa dai vina pe ghinion. E clar ca Bayern si-a meritat soarta, trebuie sa respectam si sa acceptam ca Borussia Dortmund a fost mai buna”, a spus presedintele lui Bayern, celebrul Karl Heinz Rummenigge.

Alt fapt incredibil, Borussia Dortmund are cinci victorii consecutive in ultimele 5 jocuri cu Bayern Munchen !! O echipa de mare forta, Dortmundul e asteptata sa confirme si pe plan european. De urmarit.

Scrie un comentariu