Categorii: Stiri

Boxul romanesc isi continua declinul: doar Ionut Gheorghe mai are sanse de calificare la Olimpiada

Daca pe vremuri delegatia de box a Romaniei la Jocurile Olimpice numara sportivi la aproape toate categoriile de greutate, am ajuns acum sa speram ca vom avea macar doi pugilisti la Olimpiada.

Dupa Bogdan Juratoni, cel care a obtinut biletul pentru Londra la categoria 75 de kilograme inca de la Mondialele de anul trecut, nu mai avem decat o singura speranta de calificare, Ionut Gheorghe. Acesta a trecut de albanezul Bilali in sferturile de finala ale turneului preolimpic de la Trabzon si va lupta in semifinalele categoriei 69 de kilograme impotriva irlandezului Adam Nolan.

La categoria de greutate a lui Ionut Gheorghe exista doua locuri pentru Jocurile Olimpice din aceasta vara, motiv pentru care pugilistul roman mai are nevoie doar de o victorie la Trazon pentru a obtine calificare. In varsta de 28  de ani, constanteanul a mai participat si la Olimpiada din 2004 de la Atena, acolo unde a cucerit medalia de bronz, dar si la cea din 2008, atunci cand nu a mai ajuns insa in fazele superioare ale competitiei.

In afara lui Gheorghe, Romania a mai avut doi boxeri la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice, ambii pierzand insa in meciurile decisive din Antalya. Stefan Caslarov, la 49 de kilograme, a cedat in fata lui Patrick Barnes, din Irlanda, scor 9-17, in vreme ce Razvan Andreiana, la 56 de kg, a pierdut tot la puncte cu georgianul Merab Turkadze, scor 11-21.

Delegatia Romaniei prezenta in Turcia a acuzat vehement arbitrajul in cele doua lupte pentru calificarea la Londra, Razvan Andreiana fiind aparent dezavantajat cel mai clar. „Ne-au furat rau de tot la meciul lui Andreiana. Georgianul abia a terminat meciul in picioare. Razvan i-a spart nasul si a chemat medicul de vreo 4-5 ori. Andreiana lovea, iar punctele se puneau dincolo. ” a declarat antrenorul Napoleon Gheorghe, cel care il pregateste si pe Bogdan Juratoni.

Un alt boxer roman, greul Mihai Nistor, a cedat la randul sau in sferturile de finala din Antalya, acesta mai avand nevoie de doua victorii pentru a obtine biletul pentru Londra. Nistor a pierdut la mare lupta in fata francezului Tony Yoka, scor 9-13.

 

Scrie un comentariu