Bradford din liga a patra este in finala Cupei Ligii

O mare surpriza in Cupa Ligii, o echipa modesta a reusit sa se califice in finala, trecand de cateva echipe de top ale fotbalului englez.
In era cluburilor miliardare, cu un Premier League mai bogat decat in cele mai indraznete vise ale fotbalului englez, unde chiar si cele mai mici echipe au bugete de zeci de milioane de lire sterline, ce a reusit o echipa din Ligue Two, echivalentul ligii a patra, este cu adevarat uluitor.

Clubul clasat pe locul 10 in liga a patra, aflat la 61 de locuri sub Aston Villa in ierarhia ligilor, a reusit aseara sa se califice pentru finala Cupei Ligii, ce se va disputa pe Wembley Stadium, cu o echipa ce valoreaza numai 7500 de lire sterline, conform celor de la The Independent. Adversara din finala va fi castigatoarea dublei manse dintre Swansea si Chelsea, dupa 2-0 pentru Swansea in meci tur chiar pe Stamford Bridge.
Revenind la echipa Bradford, dupa 3-1 pe Valley Parade impotriva lui Aston Villa in tur, Bradford a pierdut doar cu 2-1 in meciul din Birmingham si a reusit calificarea in ultima faza a competitiei.
Pana la finala de pe Wembley, Bradford a trecut de 6 tururi iar in 4 dintre acestea a fost nevoie de prelungiri! Bradford a fost la un pas sa fie eliminata inca din primul tur – au invins-o pe Nottinghams County in prelungiri prin golul lui James Hanson!
A urmat apoi un alt meci extrem de dificil cu Watford – cu 6 minute inainte de final, Bradford era condusa, insa Kyel Reid si Garry Thompson au intors partida.
Si in turul 3 contra lui Burton, Bradford s-a chinuit – Burton conducea cu 2-0 in minutul 80, insa dubla lui Nahki Wells a dus meciul in prelungiri unde Stephen Darby, fostul jucator de la Liverpool, a reusit golul victoriei. Cu Wigan, prima echipa din Premier League pe care au eliminat-o, dupa 120 de minute, scorul era 0-0. La penalty-uri, Bradford s-a impus cu 4-2!
Drumul lui Bradford parea sa se incheie in sferturi unde au dat de Arsenal – cu toate astea, au deschis scorul prin Garry Thompson si un gol al lui Vermaelen din minutul 88 a adus egalarea! La penalty-uri, Bradford a fost de neoprit si s-a calificat cu 3-2.

Scrie un comentariu