Categorii: Stiri

Campionul Eduard Novak premiat de primul ministru

Campionul paralimpic Eduard Carol Novak a fost felicitat si premiat, astazi, de catre primul-ministru Victor Ponta, la Palatul Victoria.
Anterior, in orasul natal, Miercurea Ciuc, sportivul a fost primit calduros si aplaudat de catre localnici pentru medalia de aur castigata la Jocurile Paralimpice de la Londra.
Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc l-au asteptat pe singurul campion paralimpic din istoria Romaniei cu apaluze si fanfara in piata centrala a orasului ca pe un erou.
Pe langa prieteni, cunoscuti si admiratori ai campionului paralimpic au venit si zeci de biciclisti din zona.
Campionul paralimpic a acordat minute in sir autografe celor veniti sa-I aplaude dupa ce autoritatile care au organizat ceremonia au tinut discursuri de multumire.
Eduard Carol Novak are 36 de ani si este legitimat la Tusnad Cycling Team.
In 2008 a fost vicecampion la proba de contratimp de la Paralimpicele de la Beijing si dublu campion mondial pe sosea si la contratimp.
La varsta de 20 de ani, Eduard Novak si-a pierdut laba piciorului intr-un accident de masina care a pus capat carierei din patinaj viteza, un sport pe care il practica de aproximativ 15 ani.
Ciclistul Eduard Novak a adus tarii noastre prima medalie de aur din istoria participarii la Jocurile Paralimpice.
El a castigat detasat, la inceputul lunii septembrie, finala probei de urmarire, la jocurile de la Londra, dupa ce in calificari stabilise un nou record mondial.

„Eu numai pentru aur concurez. Argintul l-am castigat deja acum patru ani, asa ca argintul nu este de ajuns.
„Eu cred in sansele mele si dupa cum am evoluat in ultima jumatate de an, cu antrenorul meu si cu acest program, ma simt foarte bine si sunt increzator”, a declarat Eduard Novak.
Jocurile Paralimpice de vara s-au desfasurat pentru prima oara in 1948, iar la competitie au participat veterani ai Armatei Britanice din Al Doilea Razboi Mondial.

Scrie un comentariu