Categorii: Stiri

Carl Froch: Voi boxa cu Bute pentru titlul IBF in Marea Britanie

Dupa luni intregi de speculatii si de zvonuri neconfirmate cu privire la viitorul adversar al lui Lucian Bute, lucrurile par sa se fi clarificat in sfarsit. Astfel, dupa ce Carl Froch a fost desemnat challenger obligatoriu la titlul mondial IBF al categoriei super mijlocii, britanicul a confirmat ca se va lupta cu Bute in lunile urmatoare.

Froch a spus pe contul sau de Twitter ca ”se pare ca viitoarea mea lupta va fi pentru titlul mondial IBF”, la mai putin de o ora dupa spunand si ca lupta va avea loc in Marea Britanie. Cu toate acestea, in conditiile in care niciuna din cele doua informatii nu au fost confirmate oficial inca, nu se poate spune ca lupta dintre Bute si Froch este sigura.

Mai mult decat atat, este posibil ca luptatorul britanic de 34 de ani sa spere doar sa-l atraga pe Bute la el acasa si sa nu existe inca niciun fel de acord intre parti, romanul dorindu-si cu siguranta sa lupte in Canada.

Daca lupta va avea pana la urma loc, aceasta va trebui sa se dispute cel mai tarziu la inceputul lunii mai, regulamentele internationale oferind 90 de zile din momentul in care un boxer este desemnat challenger obligatoriu si pana la momentul disputarii galei. Carl Froch ar fi cel mai cunoscut adversar al lui Lucian Bute din cariera de profesionisti, britanicul avand un palmares impresionant, cu 28 de victorii, dintre care 20 prin KO, si doar doua infrangeri.

Froch, care a fost invins clar la puncte de Andre Ward in finala Super Six, este vazut de celebrul site Boxrec drept al treilea cel mai bun luptator al categoriei super mijlocii, dupa Ward si Bute.

 

Scrie un comentariu