Categorii: Fotbal, Stiri

Cel putin 74 de morti si 1000 de raniti la un meci de fotbal in Egipt (video)

Daca aveam impresia ca la noi au escaladat violentele de pe stadioane si ca oamenii care merg la meciuri trebuie sa inceapa sa-si faca griji pentru integritatea sanatatii lor, in alte colturi ale lumii lucrurile stau mult mai rau. Aseara, in Egipt, cel putin 74 de oameni si-au pierdut viata, iar alti aproximativ 1000 au fost raniti dupa ciocniri violente intre fanii echipelor Al-Masry si Al-Ahly.

Incidentele au avut loc la sfarsitul meciului, incheiat cu scorul de 3-1 in favoarea echipei gazda, si au fost oprite doar dupa ce Armata egipteana a intervenit in forta. Jandarmii si paznicii prezenti pe stadion au fost depasiti de situatie si nu au putut opri atacul nebun al suporterilor gazda asupra jucatorilor si suporterilor echipei oaspete, dar conform unor zvonuri aparute in presa in aceasta dimineata, atacul ar fi fost planificat, iar Politia ar fi fost avertizata de ceva vreme.

Totusi, se pare ca fortele de ordine au ales sa ignore avertismentele, lasand practic sa aiba loc cel mai sangeros incident din istoria fotbalului egiptean si unul dintre cele mai sangeroase din sportul mondial din istorie. Conform ultimelor estimari, ar exista nu mai putin de 74 de victime, dar numarul acestora ar mai putea creste in zilele urmatoare, in conditiile in care exista si aproximativ 1000 de raniti, dintre care o parte fiind in stare grava.

Conform unor alte zvonuri aparute in ultimele ore, suporterii echipei oaspete ar fi fost atacati si pentru rolul jucat de ei in revolutia de anul trecut si care a dus la indepartarea presedintelui Hosni Mubarak. Aceasta teorie a fost confirmata chiar de Hamdeen Sabahi, candidat la presedintia Egiptului.

Puteti viziona mai jos doua clipuri video care surprind o parte din evenimentele care au precedat aceste confruntari extrem de violente:

Scrie un comentariu