CFR Cluj campioana Romaniei, 3-2 de la 0-2 la rivala U

Rejucarea de pe noua Cluj Arena, dintre localele U si CFR a fost meciul care a decis campioana Romaniei. Un meci dramatic, spectaculos, care a facut o propaganda favorabila fotbalului din Romania.
Poate surprinzator, U Cluj a avut 2-0 prin dubla lui Cristescu, iar atunci Vasluiul si chiar Steaua mai sperau sa ia titlul. Antrenorul Ioan Andone a facut o mutare inspirata, Muresan in locul lui Peralta la pauza. In minutul 49 a fost eliminat Adrian Cristea, iar CFR incepe, ajutata de superioritatea numerica, un asediu la poarta lui Bornescu. Muresan marcheaza dintr-o lovitura libera de la 30 de metri, iat Sougou egaleaza din apropiere, in minutul 66. CFR mai avea nevoie de un gol, pentru un titlu. Greu, pe final, a venit si acest gol, gratie penalty-ului scos de grecul Kapetanos si transformat cu siguranta de portughezul cadu in minutul 88 !!
Ioan Andone a declarat imediat dupa meci: “Trebuie sa fiu corect si sa recunosc ca am avut si noroc in aceste etape cit timp am stat pe banca. Timpul a fost prea scurt ca sa fac eu prea multe modificari. Echipa asta a fost creata de Jorge Costa, are un rol important in acest succes. ”
Ce emotii au trait, cit de departe parea totul la 0-2!
Nu sint singurii care au primit o lectie. Oficialii Stelei, aliniati disciplinati in tribuna clujeana, au tremurat, oricum ai lua-o, la mina mai multor fosti dinamovisti. Fara baiatul acela imbracat in costum negru, Claudiu Niculescu, dusmanul de moarte cum ar veni, ei n-ar mai fi sperat la titlu pentru 86 de minute. Nu-i asa, Mihai Stoica, ca viata nu-i o inversunare continua, nu-i asa ca n-ai fi crezut niciodata ca te vei ruga in gind chiar de un “ciine”?!
CFR Cluj castiga al treilea titlu de campioana din istoria clubului, dupa cele din 2008 si 2010. Sunt 5 ani consecutivi fara titlu in Bucuresti, un record!!

Scrie un comentariu