Categorii: Stiri

Chivu, pe picior de plecare de la Inter. Napoli, City si Liverpool, posibile viitoare destinatii!

Dupa luni intregi de zvonuri si speculatii neconfirmate, devine tot mai clar ca fundasul central al lui Inter, Cristian Chivu, va parasi fosta campioana a Italiei in vara viitoare. Romanul de 31 de ani este nemultumit de evolutia echipei din acest sezon si isi doreste sa schimbe ‘’peisajul’’ dupa patru ani petrecuti pe San Siro.

Pe lista viitoarelor destinatii ale lui Chivu se numara o echipa din Italia, Napoli, trei din Anglia, Manchester City, Liverpool si Tottenham, la care se adauga Paris Saint-Germain, dar si fosta echipa a romanului, Ajax, si marele Real Madrid.

Avantajul fostului capitan al nationalei Romaniei la negocierile din vara viitoare va fi faptul ca nu va fi nevoie sa se plateasca o suma de transfer pentru acesta, fundasul central urmand sa-si incheie actuala intelegere cu Inter.

Astfel, Chivu ar putea sa faca pasul spre un club mai important decat Inter, dar ar putea si sa primeasca un salariu mai avantajos decat cele 5,5 milioane de euro pe care le primeste in acest moment de la ‘’nerazzuri’’. De altfel, romanul ar fi fost dispus sa ia in considerare prelungirea contractului cu Inter, dar italienii i-au oferit doar maxim trei milioane de euro anual.

Dintre echipele vehiculate sa-l semneze pe Cristi Chivu, cele mai mari sanse le are in acest moment Napoli, in vreme ce interesul lui City sau Real este mai degraba de ordin teoretic. Nu este exclusa nici o intoarcere la Ajax, clubul care ar putea sa-l dea pe inlocuitorul romanului la Inter.

Acesta este, conform zvonurilor din acest moment, olandezul Jan Vertonghen, de 24 de ani, un jucator asemanator ca stil cu Chivu si polivalent, acesta evoluand in cariera sa ca fundas central, stanga, dar si ca mijlocas la inchidere.

Scrie un comentariu