Categorii: Fotbal, Stiri

Cimitire pentru suporteri

cimitire pentru suporteriPe cat ar putea parea de ciudat, pe atat poate fi de profitabil. Nu, nu se intampla in Romania, ci in America de Sud. Mai exact, clubul Corinthians intentioneaza sa deschida aceste cimitire pentru suporteri, pentru ca fanaticii unei echipe sa fie inmormantati aproape de favoritii lor. Astfel, cei de la Corinthians se vor alatura altor formatii care au adoptat aceeasi strategie de marketing, printre care si Boca Juniors.

Cimitirul se va numi „Corinthians Forever” si va cuprinde 70 000 de locuri, cu 7 000 mai mult decat actualul stadion. Va veti intreba daca merita riscul. Noi am zice ca da, Corinthians avand nu mai putin de 25 000 000 suporteri doar in Brazilia. Ricardo Polito, seful executiv al companiei, mentioneaza ca cimitirul va fi dotat cu gradini, un restaurant, chiar si un lac sau o rezervatie naturala. Ne imaginam ca toate astea sunt create pentru ca rudele decedatului sa petreaca mai mult timp cu el. La un asemenea rasfat, pretul nu se lasa nici el mai prejos. Pentru a rezerva o asemenea parcela, fanii trebuie sa plateasca intre 1870 si 3240 dolari, in functie de locul ales si de distanta la care se afla fata de legendele echipei.

Dar sa ne imaginam cum ar fi vazut acest aspect in Romania. Sigur, la noi nu ar fi indeajuns de multi suporteri ai unei echipe care sa-si permita acest lux. Din aceasta cauza, dar si din economie de spatiu, am sugera sa se construiasca un singur cimitir, impartit in mai multe sectoare, despartite, eventual, de un zid de protectie. In plus, nu credem ca suporterii de la noi sunt atat de pretentiosi, incat sa doreasca sa fie ingropati in lux, la propriu. Niste seminte si cateva lazi de bere puse pe mormant ar fi suficiente. Lasand gluma la o parte, nu ar fi o idee rea daca Liga sau Federatia ar pune pe picioare un asemenea proiect. In timp, s-ar putea dovedi chiar o afacere profitabila.

Ar fi buna ideea unor cimitire pentru suporteri si in Romania?

 

Scrie un comentariu