Cine va apara poarta Romaniei cu Estonia ?

O noua campanie a echipei nationale se va declansa vineri, 7 septembrie. Incepem calificarile pentru Campionatul Mondial 2014 din Brazilia cu un meci in deplasare, cu Estonia.
Toti portarii pe care antrenorul nationalei Victor Piturca s-ar fi putut baza au probleme!! Costel Pantilimon este doar rezerva la City, Tatarusanu a gresit grav cu Trnava si cu Otelul. Vineri, la Tallinn, va juca cel mai probabil Lobont, care a primit patru goluri in 90 de minute cu Slovenia, in ultimul amical dinaintea preliminariilor.

Cel mai probabil, Lobont va fi preferat totusi lui Pantilimon, dat fiind aportul de experienta pe care il poate aduce unei echipe mai degraba tinere, cum se anunta România in meciul cu Estonia.
Goalkeeper-ul lui City a aparat in Supercupa Angliei, 3-2 cu Chelsea, in care a gresit la golul doi al londonezilor. A ramas apoi pe banca in cele trei partide de Premier League care au urmat, caci titularul Hart, portarul „nationalei” engleze, e greu de urnit dintre buturi, cu toate ca a incasat 5 goluri.
Cel mai scump portar din lotul României, evaluat la 3,5 milioane de euro, Pantilimon are si atuul jocului aerian, care se poate dovedi eficace contra unei echipe de tipul Estoniei, dar lipsa de meciuri e o conditie esentiala pentru titularizare in era Piturca.
Aflat in startul sezonului in competitie la titularizare cu Stanca, goalkeeper-ul stelist Tatarusanu pare ca a transformat concurenta intr-o lupta de tipul „cine greseste mai urit si mai des”. Dupa gafa din turul Europa League cu Trnava (0-1), a stat pe tusa sase partide, dar cind a revenit, a comis-o din nou, cu Otelul. A luat un gol parabil, iar banca de rezerve ii face iar cu ochiul.
Desi titular in jumatate din meciurile lui Piturca din noul mandat, stelistul va ramine cel mai probabil varianta de completare a lotului la Tallinn, cu sanse sa joace doar impotriva Andorrei.
Dar cum alegi titularul din trei goalkeeperi care nu joaca meci de meci la club si gafeaza atunci cand sunt folositi? Fostul international Florin Prunea crede ca sarcina ii va reveni antrenorului cu portarii: „El ii va simti cel mai bine pina vineri, petrecind cel mai mult timp cu ei. Dincolo de problemele lor individuale in acest sezon, antrenorul va examina implicarea, concentrarea si determinarea lor in pregatire. Astea sint amanuntele care conteaza de obicei in luarea unei decizii”. Plus, bineinteles, un dram de fler!

Solutia lui Piturca pentru postul de fundas dreapta la Tallinn va fi, cel mai probabil, Luchin, urmind ca Matel sa joace cu Andorra. Dinamovistul s-a accidentat insa pe finalul meciului Astra-Dinamo (1-0), a fost inlocuit si a ajuns de urgenta duminica seara la Bucuresti, insotit de Florin Marin si Gabi Boldici. Medicul „nationalei”, Pompiliu Popescu, a observat un hematom de 10 cm la muschiul piciorului sting, insa ieri, la reunire, Luchin parea ca va fi recuperat in timp util. Piti a renuntat la convocarea lui Papp, care a evoluat slab in „amicalul” cu Slovenia si nu e folosit la Chievo.

Scrie un comentariu