Categorii: Fotbal, Stiri

Corida spaniola la Bucuresti : Atletico Madrid – Athletic Bilbao in finala Europa League

Cel mai mare eveniment sportiv din Romania, din ultimii (multi) ani si-a desemnat eroii. Finala Europa League 2012, de pe Arena Nationala din Bucuresti se va disputa intre Atletico Madrid si Athletic Bilbao.
Spania exulta dupa calificarea in finala de la Bucuresti a celor doua mari grupari, Athletic Bilbao si Atlético Madrid.
Atlético Madrid si Athletic Bilbao isi vor disputa trofeul Europa League la Bucuresti pe 9 mai. Cele doua formatii s-au calificat meritat in ultimul act al competitiei. La finala de pe „National Arena” din Bucuresti si-a anuntat prezenta si fiul Regelui Juan Carlos al Spaniei, Príncipele Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia! Pe scurt, Don Felipe!

Meci de senzatie pe „San Mamés” din Bilbao intre Athletic Bilbao şi Sporting Lisabona.
Bascii au evoluat excelent si au castigat cu 3-1 la capatul unei partide perfecte. Au marcat Susaeta („17, 1-0), Van Wolfswinkel („44, 1-1), Ibai („45, 2-1) si Fernando Llorente („86, 3-1).
Eroul lui Athletic a fost internationalul spaniol Fernando Llorente, care a pasat de doua ori decisiv si a marcat golul calificarii cu doar doua minute inainte de a se intra în prelungiri. La final, Fernando Llorente a izbucnit in lacrimi! „Este cea mai importanta seara din cariera mea”, a spus Llorente, care a cucerit inclusiv titlul mondial cu nationala Spaniei!

In cealalta semifinala pe Mestala din Valencia Atletico Madrid a castigat cu 1-0, dar l-a pierdut pentru finala de la Bucuresti pe capitanul Tiago, eliminat in minutul 79.

Iata si parcursul celor doua finaliste din Europa League:
Atletico Madrid a castigat grupa I cu 13 puncte (au mai fost in grupa Udinese, Celtic Glasgow si Rennes) iar in fazele eliminatorii au trecut de Lazio cu 3-1 in deplasare si 1-0 acasa, Besiktas Istambul 3-1 acasa si 3-0 in deplasare, Hanovra cu 2-1 acasa si 2-1 in deplasare, pentru ca in semifinala sa elimine si pe puternica Valencia, si tot cu doua victorii, 4-2 acasa si 1-0 in retur, la Valencia !! Incredibil, madrilenii au 8 victorii din 8 meciuri jucate in fazele eliminatorii ale Europa League.
Athletic Bilbao a castigat grupa F cu 13 puncte (au mai fost in grupa Salzburg, Paris St-Germain si Slovan Bratislava) iar in fazele eliminatorii au trecut de Lokomotiv Moscova cu 1-2 in deplasare si 1-0 acasa, Manchester United cu 3-2 in deplasare si 2-1 acasa, Schalke 04 cu 4-2 in deplasare si 2-2 acasa, iar in semifinala a elimnat pe Sporting Lisabona cu 1-2 in deplasare si 3-1 acasa.

Scrie un comentariu