Cu toate ca Olanda ne-a dat o lectie, putem merge in Brazilia

Am avut un meci mare, pe Arena Nationala plina-ochi de oameni care au sperat intr-o mare performanta.
Dar, din pacate, Romania nu a putut sa repete dupa doar 4 zile evolutia buna de la Istambul – o problema veche a fotbalistilor romani, inconstanta. Dar nu trebuie nici sa uitam ca de aceasta data adversarul era din… alta liga. Jucand cu aceasi echipa, Piturca a mizat din pacate gresit; ei nu au mai facut acelasi joc combinativ si sigur in defeniva. Scorul este ingrijorator, un 1-4 mult prea clar. Dar era firesc ca rezervorul scazut de valori din fotbalul nostru sa iasa la iveala si sa conduca la astfel de rezultate cand avem in fata o echipa din elita mondiala, ca vice-campioana lumii. Si arbitrul scotian a favorizat intr-o oarecare masura pe oaspeti.
Partea buna este ca Olanda e singura putere a grupei, de vreme ce acum suntem la egalitate de puncte cu Ungaria. Toate previziunile duc spre ideea ca dubla mansa cu Ungaria va fi decisiva pentru ocuparea unui loc doi in grupa, de unde vom putea ‘forta’ calificarea la Mondiale intr-o dubla de baraj. Sa recunoastem ca este mai mult decat speram si meritam, in conditiile in care parca fotbalul modern se uita de la distanta la Romania.
Ungaria nu a jucat la un turneu final din vremurile… antichitatii fotbalului si la anul ne vom incerca fortele cu ei. Mai avem avantajul ca noi am jucat in Turcia, unde Ungaria trebuie sa joace si poate sa nu castige.
Per total campania din aceasta toamna a echipei nationale a avut mai multe plusuri decat minusuri. Daca vom reusi sa mai facem acumulari, este poibil sa micsoram decalajul care acum il avem fata de FOTBAL.

Scrie un comentariu