Categorii: Tenis

Cupa Davis – Actorii deveniti regizori

Este deja o obisnuinta ca gloriile tenisului din anii ’90 sa iasa la rampa cu ocazia competitiilor importante.Cupa Davis nu face exceptie.
Numele austriacului Thomas Muster, al croatului Goran Ivanisevici si al britanicului Tim Henman, fosti si actuali jucatori, care au tinut pe vremuri primele pagini ale ziarelor datorita performantelor lor sportive, sint pe buzele tuturor in acest weekend.

Era si normal, avind in vedere faptul ca Austria si Marea Britanie joaca meciuri de baraj pentru raminerea in Grupa Mondiala, in timp ce Croatia se bate la Zagreb cu Rusia pentru accederea in ultimul act al competitiei.

Muster, poreclit pe terenuri „Iron Man”, s-a cumintit dupa iesirea din luna iulie, cind a amenintat forul de specialitate din tara sa cu demisia din functia de capitan nejucator al echipei Austriei, din cauza dezinteresului populatiei pentru dezvoltarea sportului alb.

La momentul acela, un grup de activisti lansasera o actiune impotriva sistarii lucrarilor la construirea unui centru de tenis in apropierea orasului Graz.

Dupa ce a participat la meciul demonstrativ de la BCR Open Romania impotriva uriasului Ivanisevici, Muster a revenit in Austria, pregatind cu grija partida cu Ecuadorul, in care elevii sai vor incerca sa-si mentina echipa in primul esalon.

Goran, la rindul sau, si-a luat in serios rolul de secund al capitanului Nikola Pilici, pe care l-a preluat acum o saptamina, inaintea semifinalei cu Rusia, care se desfasoara in aceste zile la Split.

„Desigur ca mi-ar fi placut sa fiu pe teren, insa imi pare bine ca pot fi alaturi de jucatori, ca pot sa ii ajut”, a spus Ivanisevici.

Penultimul act

In acest weekend se disputa semifinalele Cupei Davis. Pentru un loc in finala joaca Rusia contra Croatiei si Slovacia contra Argentinei.

In acelasi timp, se desfasoara barajul pentru mentinerea in grupa mondiala.

Meciurile cele mai interesante sint Austria contra Ecuador si Cehia contra Germaniei, ca si declinul echipei americane.

Celelalte meciuri: Canada – Belarus, Chile – Pakistan, Italia – Spania, India – Suedia, Elvetia – Marea Britanie, Belgia – SUA.

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu