Categorii: Tenis

Cupa Davis – Grupa Mondiala – Elvetia a umilit Marea Britanie

De asemenea, Spania a evitat retrogradarea in grupa euro-africana a Cupei Davis in urma victoriei in deplasare, in fata formatiei Italiei.

Punctul decisiv a fost adus de Juan Carlos Ferrero, 6-3, 6-0, 6-3 cu Daniele Braccialli.

Iata rezultatele din playoff: Austria – Ecuador 4-1, Canada – Belarus 2-3, Chile – Pakistan 5-0, Cehia – Germania 2-3, India – Suedia 2-3.

I-a salvat Roddick

Andy Roddick a fost cel care a facut diferenta in meciul cistigat de Statele Unite ale Americii in fata Belgiei, la Leuven, cu 4-1. Americanul, al treilea in clasamentul ATP Race, a supravietiut unui adevarat maraton de cinci seturi, inainte de a cistiga cu 6-7, 7-6, 7-6, 4-6, 6-3, in fata lui Olivier Rochus.

„Aceasta a fost cea mai buna partida pe care am jucat-o vreodata pe zgura. As fi putut sa pierd foarte usor astazi”, a spus Andy.

Astfel, o data cu victoria asigurata de Roddick, capitanul Patrick McEnroe a fost salvat de la o demitere iminenta.

Pe mina lui Murray

Jeremy Bates, capitanul-nejucator al echipei Marii Britanii, este hotarit sa mizeze in continuare pe serviciile tinarului de 18 ani Andy Murray, in ciuda celor doua infringeri suferite de acesta atit la simplu, cit si la dublu in meciul pierdut in fata Elvetiei.

„Andy este o mare speranta. Sper sa aiba o influenta pozitiva asupra formatiei, pentru ca a reusit sa se integreze perfect in grupul nostru”, a spus Bates.

Acesta il cooptase pe adolescent in echipa in ultimul moment, pentru a compensa absenta accidentatului Tim Henman.

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu