Categorii: Fotbal, Stadioane, Stiri

Cupa Mondiala de fotbal din Brazilia in pericol ! Muncitorii ameninta cu greva

Brazilienii au probleme. Nu conteaza ca acolo fotbalul este foarte iubit. Muncitorii care construiesc si renoveaza stadioanele din Brazilia pe care vor avea loc meciurile Cupei Mondiale din 2014 ameninta ca vor intra in greva.
20.000 de muncitori
lucreaza la constructia sau renovarea stadioanelor pe care se vor disputa partidele Cupei Mondiale din 2014.
Daca angajatorii nu vor fi de acord cu cererile muncitorilor privind salariile si beneficiile lucratorilor, acestia din urma vor intra in greva. In trecut au mai fost multe greve izolate de-a lungul intregii Brazilii, insa sindicatul care reprezinta muncitorii din cele 12 orase gazda incearca o actiune comuna pentru obtinerea unor conditii mai bune.
Unul din liderii sindicali a declarat marti ca muncitorii sunt pregatiti sa intre in greva luna urmatoare in cazul in care companiile care se ocupa de constructia si renovarea stadioanelor nu vor accepta sa plateasca aceleasi salarii si beneficii tuturor angajatilor, indiferent de orasul in care isi desfasoara activitatea.
Unii muncitori au salarii diferite chiar daca sunt angajati in cadrul aceleiasi companii. Astfel de discrepante sunt obisnuite in Brazilia, in orice sector al economiei, angajatii din regiuni mai putin dezvoltate, casigand de aproape doua ori mai putin decat cei din alte regiuni.
Liderul sindical mentionat a mai spus ca va fi dificil sa se ajunga la o intelegere, pentru ca diferentele salariale sunt destul de mari.
FIFA a anuntat deja ca pregatirile pentru Cupa Mondiala din 2014 sunt in intarziere, iar constructia noilor arene reprezinta unul dintre motivele de îngrijorare. O posibila greva ar crea o si mai mare intarziere din acest punct de vedere, mai ales in orasele care, in 2013, urmeaza sa gazduiasca meciurile de la Cupa Confederatiilor.

Scrie un comentariu