Categorii: Tenis

David Ferrer conduce Armada spaniola

A devenit deja o obisnuinta ca majoritatea jucatorilor de pe tabloul principal sa vina din Peninsula Iberica. Anul acesta ei sint in numar de noua. Dintre cei 32 de jucatori care se vor afla pe tabloul principal al turneului bucurestean, nu mai putin de noua sint, asa cum deja ne-am obisnuit, iberici. Alti cinci vor lua startul in calificarile de la finalul acestei saptamini

Armada spaniola va fi prezenta la Bucuresti cu forte proaspete. Daca la editiile precedente in fruntea „delegatiei“ latine se rega- seau jucatori precum Albert Costa sau Juan Balcells, de aceasta data, cel mai bine clasat spaniol, al doilea in rindul capilor de serie, este David Ferrer, ocupantul pozitiei a 11-a in clasamentul ATP Race si cel de-al 15- lea in ATP Entry.

Mai mult, singurul titlu cucerit de el in intreaga sa cariera este cel de la Bucuresti, acum trei ani. In finala din 2002, spaniolul s-a impus in fata argentinianului Jose Acasuso, care va fi si el prezent la Bucuresti.

In acest sezon, cea mai importanta performanta a lui Ferrer a fost finala pierduta la Valencia, in fata rusului Igor Andreev, cu 3-6, 7- 5, 3-6. Sase din cele zece editii ale BCR Open Romania au fost cistigate de iberici.

Printre cei care si-au inscris numele pe trofeul bucurestean se regasesc Alberto Berasategui (1996), Francisco Clavet (1997), Alberto Martin (1998), Juan Balcels (2000) si David Sanchez (2003). Dintre acestia, doar Martin va participa si in acest an.

Singele latin va fi insa foarte bine reprezentat si de catre argentinienii Jose Acasuso, Augustin Calleri, Mariano Zabaleta, dar mai ales de catre finalistul de la Roland Garros, Mariano Puerta

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu