Categorii: Handbal, Stiri

De doi bani speranta! Zalaul a pierdut cu 24-30 prima mansa a finalei Cupei EHF in fata Ladei

Privita de toata lumea drept outsidera, echipa de handbal feminin HC Zalau, antrenata de Gheorghe Tadici, a inceput fara complexe mansa tur a finalei Cupei EHF. In fata tinerelor handbaliste ardelence, plus doua sau trei cu mai mare experienta, s-a aflat titrata Lada Togliatti, fosta campioana a Rusiei, dar diferenta de valoare de pe hartie nu s-a concretizat si in joc in prima repriza.

Zalaul a condus chiar in debut, scor 3-2, rusoaicele reusind apoi repede sa egaleze si sa preia conducerea. In minutul 10, scorul era de 7-5 pentru gazde, trei minute mai tarziu diferenta crescuse la trei goluri (9-6), dar zalauancele au raspuns cu o maturitate neasteptata. Ciuciulete si compania au recuperat gol cu gol si au preluat din nou conducerea in minutul 28 (scor 14-13).

Totusi, o eliminare a ardelencelor si doua atacuri fulger au dus din nou Lada in avantaj, scorul la pauza ramanand strans (15-14). Dupa odihna, rusoaicele, pesemne ciufulite bine de Evgheni Trefilov, au intrat mult mai bine in joc si au inceput sa se desprinda. A fost 21-15 in minutul 38, 25-19 in minutul 50, iar dezastrul parea aproape.

De cealta parte, romancele au jucat mai putin agresiv ca in prima repriza, au ratat mult, au gresit si in defensiva, dar chiar si asa au rezistat si nu au permis gazdelor sa se desprinda la mai mult de sase goluri. Finalul a fost dramatic, fetele noastre au avut sansa sa termine la patru sau chiar trei lungimi distanta de Lada, in vreme ce rusoaicele au inscris un gol norocos in chiar ultima secunda.

A fost pana la urma 30-24, un scor nu imposibil de surmontat, dar care ofera Ladei prima sansa pentru retur. Elevele lui Tadici mai pot spera, dar vor trebui sa duca 60 de minute la un nivel infernal de ridicat in meciul de sambata viitoare. Si va fi nevoie de mai mult de doua jucatoare in atac si doua-trei in aparare pentru ca Zalaul sa spere la primul trofeu continental din istorie.

Revenind la meciul din Rusia, sa spunem ca MVP-ul a fost Georgiana Ciuciulete, cea care a reusit nu mai putin de noua goluri in poarta gazdelor. La rusoaice, Bliznova a inscris cel mai mult (opt goluri), fiind urmata de Muravyeva (sase reusite).

Partida retur se va disputa la Oradea pe 12 mai, cu incepere de la ora 17:00 si va fi transmisa in direct de unul din posturile de televiziune DigiSport.

Scrie un comentariu