Categorii: Stiri

Debut fericit in Cupa Europeana a Natiunilor la rugby! Romania-Portugalia 15-7

Echipa nationala de rugby a Romaniei a reusit sa invinga in prima partida de la Cupa Europeana a Natiunilor 2012, depasing Portugalia cu scorul de 15-7 la Bucuresti. Partida a fost in pericol de a nu se disputa din cauza conditiilor atmosferice neprielnice, dar pana la urma totul a fost bine, atat in aer, cat si pe teren.

Romanii, incurajati frenetic de un public de peste o mie de oameni, au inceput meciul cu Portugalia in ofensiva si au deschis scorul in minutul 8, printr-un eseu al lui Madalin Lemnaru. Danut Dumbrava a ratat insa transformarea, iar scorul a fost de doar 5-0 in favoarea noastra.

Meciul a continuat intr-un echilibru aproape perfect, ambele echipe incercand sa faca fata cat mai bine unui teren extrem de greu si de alunecos. Portughezii au egalat pana la urma, in minutul 23, dupa o grava greseala a defensivei noastre, si au preluat chiar conducerea un minut mai tarziu, reusind transformarea. Era 7-5 pentru lusitani, scor cu care s-a intrat si la cabine.

Repriza a doua a adus aceeasi lupta oarba, romanii incercand sa construiasca, dar portughezii distrugand cu rabdare atac dupa atac al nostru. Florin Vlaicu a fost la fel de neinspirat ca Danut Dumbrava in minutul 54, irosind o lovitura de pedeapsa, dar pana la urma a venit eseul izbavitor pentru ”artari”.

Andrei Ursache a culcat balonul in terenul de tinta al Portugaliei in minutul 64 dupa unul din numeroasele atacuri prelungite ale noastre, iar Florin Vlaicu a reusit de aceasta data transformarea. Scorul a devenit 12-7, iar pana la final tot romanii au mai inscris o data, prin acelasi Vlaicu, care a transformat o lovitura de pedeapsa.

Romania a invins astfel cu 15-7, o victorie de moral, care ne da sperante in cucerirea unui titlu pe care jucatorii nostri l-au mai obtinut de noua ori in istorie, ultima oara in 2010. 

In prima etapa a Cupei Europene a Natiunilor de anul acesta trebuia sa se mai dispute si meciul dintre Ucraina si Georgia, dar partida a fost amanata din cauza conditiilor atmosferice nefavorabile.

 

Scrie un comentariu