Categorii: Stiri, Tenis

Delegatia olimpica a Romaniei se subtiaza! Monica Niculescu si Sorana Carstea rateaza Londra

Desi parea ca tenisul va fi unul din cele mai bine reprezentate sporturi romanesti la Jocurile Olimpice de la Londra, lucrurile s-au schimbat in mod dramatic in ultimele zile. Astfel, Monica Niculescu si Sorana Carstea, care urmau sa participe la Olimpiada atat la simplu, cat si la dublu vor rata aproape sigur Londra, cele doua suferind accidentari care le vor tine departe de teren o buna bucata de vreme.

Monica Niculescu, cea mai bine clasata jucatoare romanca atat la simplu, cat si la dublu a anuntat deja oficial ca nu va participa la Olimpiada. Slatineanca de 24 de ani, a 34-a jucatoare a lumii la simplu si a 29-a la dublu, a suferit o fractura la mana stanga pe durata turneului de Mare Slem de la Wimbledon si are mana in ghips in acest moment.

Nu se stie inca daca Niculescu va avea nevoie de operatie pentru a se recupera dupa accidentare, dar este cert ca ea va trebui sa ia o pauza de la antrenamente de minim cateva saptamani.

In ceea ce o priveste pe Sorana Carstea, a doua jucatoare romanca din topul de simplu si cea mai in forma tenismena „tricolora” a momentului, aceasta mai are sanse sa mearga la Olimpiada, dar acestea sunt mai degraba teoretice. Targovisteanca de 22 de ani a suferit o intindere la muschii aductori dupa turneul de saptamana trecuta de la Stanford si va avea la randul ei cel mai probabil nevoie de un repaus de minim doua saptamani.

Carstea a facut un turneu foarte reusit la Stanford, dar cele sase meciuri disputate in mai putin de o saptamana, precum si un sezon destul de agitat si aglomerat pana in acest moment par sa-i fi „venit de hac”.

In cazul foarte probabil in care Niculescu si Carstea nu vor putea merge la Londra, Romania va mai ramane doar cu doua reprezentante pe tabloul de simplu feminin, Irina Begu si Simona Halep. Mai mult decat atat, avem sanse mari sa nu mai participam cu niciun dublu de fete, perechile Begu/Niculescu si Carstea/Halep fiind in acest moment „destramate”.

Totusi, exista sanse ca Romania sa fie totusi puternic reprezentata in concursurile feminine de tenis de la Londra, Alexandra Cadantu putand accede pe tabloul principal de simplu daca se vor mai inregistra cateva abandonuri, in vreme ce Simona Halep si Irina Begu ar putea juca impreuna la dublu.

La masculin, lucrurile stau la fel ca in urma cu cateva saptamani, Adrian Ungur urmand sa ne reprezinte la simplu, in vreme ce Horia Tecau va face pereche cu acelasi sportiv la dublu. De asemenea, sunt sanse bune ca Tecau sa joace si la dublu mixt, alaturi de Irina Begu.

 

Scrie un comentariu