Categorii: Handbal, Stiri

Dezamagire. Fetele Oltchimului s-au oprit la un gol de finala Ligii Campionilor

Oltchim a castigat la Gyor, dar in finala a mers echipa maghiara, care a marcat un gol in plus la finalul celor doua manse semifinale.
Un meci care se anunta memorabil in minutul 51, cand Oltchim conducea in Ungaria cu 24-18, s-a transformat intr-un cosmar in ultimele 9 minute; am marcat in aceste 9 minute doar un gol, in timp ce Gyor a inscris de sase ori si a ajuns exact (!!) la scorul care a dus-o in finala…

Primul atac a fost al gazdelor, dar apararea Oltchimului a recuperat excelent, iar Nechita a marcat spectaculos pe contraatac, 0-1, in primul minut. Gyor a pierdut si al doilea atac, dar nici echipa lui Vestergaard nu a marcat ulterior. Amorim a adus egalarea, 1-1 (min. 3), iar Oana Manea a inscris si ea pe contraatac cu o bolta perfecta, 1-2, pe fondul unei aparari mult mai bune ca in meciul tur. Manea a marit, tot pe contraatac, 1-3 (min. 6), iar Bradeanu a pastrat avantajul, desi Oltchim era in inferioritate, 2-4 (min. 8). Bulatovici a punctat si ea de la 7 metri, 2-5 (min. 9), iar publicul a mai scazut intensitatea scandarilor. Apararea Oltchimului a continuat sa recupereze mingi pretioase, iar contraatacul a functionat impecabil, 3-6 (min. 11), cu aceeasi Manea realizatoare. Bulatovici a ratat de la 7 metri, dar nici Gyor nu a reusit prea multe, cedand in fata defensivei Oltchimului, 4-7 (min. 16). Pana si Gorbicz a aruncat pe langa poarta aparata de Navarro, iar unguroaicele au intrat la time-out. Nu se regaseau, in timp ce in tabara Oltchimului speranta isi facea loc treptat.
Gyor avea doar 4 goluri marcate in minutul 18, iar Oltchim dublu, dar gazdele au recuperat din handicap intr-un singur minut (6-8). In minutul 21 a venit randul campioanei Romaniei sa intre la time-out, la scorul 7-9. Lekici a fost „arma” principala a echipei ungare, reusind trei goluri importante, astfel ca scorul s-a strans, 9-10 (min. 25). Meirosu a reusit un gol important de la 7 metri, 10-12 (min. 27), iar dupa a opta interventie reusita a lui Navarro, Jovanovici a marcat si ea, 10-13. Apararea a continuat sa fie imbatabila, Gorbicz scapand mingea de doua ori in aceeasi faza. Manea a mai inscris o data, 10-14 (min. 29), pentru ca la pauza tabela sa arate acelasi scor, diferenta la care Oltchim spera si dupa 60 de minute, pentru a fi in finala. A fost acelasi scor la pauza ca in meciul tur, doar ca de aceasta data Oltchim a fost la timona.

La reluare, Oltchim a pastrat acelasi ritm rapid de joc, cu o aparare de netrecut si precizie la realizare in ofensiva, 11-16 si 12-17 (min. 35), diferenta maxima de pana atunci. Navarro avea deja 15 interventii reusite. Bulatovici a fost eliminata, iar Gyor a profitat in cele doua minute si s-a apropiat la 14-17, dar Barbosa a marcat pe contraatac, pentru 14-18 (min. 39). Tot ea a tinut diferenta linistitoare, 15-19 (min. 43), dupa un contraatac in care si-a pus in valoare detenta, iar Gyor a intrat la time-out. In sala se mai auzea doar muzica, fanii unguri fiind descurajati. Ultimele 15 minute ale partidei au dus tensiunea la cote maxime. Silvia Navarro a fost de netrecut in poarta, iar defensiva si atacul au functionat ca la carte, 16-21 (min. 47). Cei 100 de fani romani dansau deja in tribune. Cand Gorbicz a ratat de la 7 metri, la acelasi scor, a fost parca semnalul final. Bulatovici a marcat apoi, 16-22, marind diferenta la sase goluri. „Trebuie sa jucam foarte bine in aparare”, a spus antrenorul Martin la time-out-ul echipei gazda, dar indicatia a parut tardiva in acel moment. De cealalta parte, Vestergaard a fost calm, la fel cum a fost tot meciul, iar atitudinea lui s-a transmis jucatoarelor.
Au urmat insa minute dificile in jocul Oltchimului, care nu mai marcase din minutul 51, cand scorul era 18-24, ceea ce a permis echipei ungare sa se apropie la 22-24 (min. 57), pe fondul unei atmosfere incendiare in tribune. Un minut mai tarziu, Oltchim a mai pierdut un atac, Gyor a inscris de la 7 metri, 23-24, transformand sala intr-un vulcan. Formatia din Ramnicu Valcea a marcat prin Bulatovici, dar Loke a redus la 24-25 in ultimul minut. Oltchim a ratat atacul ulterior si timpul a trecut in favoarea campioanei Ungariei, care a pierdut, cu 24-25, dar s-a calificat in finala.
Oltchim a ramas cu regretul si lacrimile, dupa un meci aproape perfect, in care a condus si cu 6 goluri, dar a ratat calificarea.

Marcatoare:
Gyor – Loke 4 goluri, Radicevici 4, Lekici 4, Gorbicz 3, Kovacsics 3, Amorim 3, Redei-Soos 2, Szepesi 1
Oltchim – 5 goluri, Manea 5, Pineau 4, Bulatovici 3, Managarova 3, Meirosu 2, Bradeanu 1, Nechita 1, Jovanovici 1.

Am iesit cu capul sus din Liga Campionilor, dar e greu sa pierzi asa calificarea. Fetele au demonstrat in aceasta seara ca jocul de la Bucuresti, din tur, a fost o greseala. Meciul Gyor-Oltchim a fost adevarata finala a Ligii Campionilor, dar aceasta e jocul. Te pedepseste, cand gresesti. Cu 10 minute inainte de final aveam 6 goluri avans. Am invins, dar nu ne-am calificat. Ce poate fi mai dureros pentru ele? Vom vedea care va fi viitorul echipei. Sunt multi prieteni, cu ghilimele, ai echipei, care stau la panda si se bucura cand e rau. Ar fi criminal, daca una dintre cele mai bune echipe ale Europei s-ar desfiinta – este declaratia fostului campion mondial Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal.

Scrie un comentariu