Categorii: Dinamo, Fotbal, Stiri

Dinamo da un nou tun! Michel Platini este de astazi ”caine rosu”

Dupa aducerile lui Curtean, Stratila, Tames si Cosmin Matei, dinamovistii puncteaza din nou pe piata transferurilor, cu aducerea unui jucator cu un nume cel putin interesant. Este vorba de Michel Platini, dar nu celebrul francez castigator al Balonului de Aur, ci un brazilian in varsta de 28 de ani de la TSKA Sofia.

Pe numele sau complet Michel Platini Ferreira Mesquita, sud-americanul este caracterizat drept un jucator tehnic, talentat si puternic, dar destul de indisciplinat si extrem de coleric. Temperamentul acestuia a putut fi observat chiar intr-o partida amicala cu Dinamo disputata in aceasta iarna, in care Platini s-a luat la bataie cu doi dintre jucatorii alb-rosii.

Platini evolueaza pe postul de atacant, dar poate juca si la centrul terenului, si s-a transferat in 2008 in Bulgaria, la formatia Cernomorets Burgas, de la Araguaina, din Brazilia. La Cernomorets, atacantul brazilian a stat doar un sezon, timp in care a inscris 13 goluri, luand apoi drumul capitalei Bulgariei pentru a evolua la TSKA. Aici s-a impus destul de repede si a fost una din piesele de baza ale echipei in ultimele doua sezoane, in care a evoluat in 47 de partide si a inscris de 16 ori.

Venirea lui Michel Platini la Dinamo ar putea cauza plecarea a cel putin un atacant din lotul ”cainilor”, principalii vizati fiind Liviu Ganea si Georgian Paun. Ramane de vazut insa, chiar si in aceste conditii, cum se va integra Platini in echipa alb-rosie, cuplul de atac Marius Niculae – Ionel Danciulescu fiind unul extrem de bine sudat si dificil de rasturnat.

Primele declaratii ale brazilianului au aparut chiar de aseara, atunci cand acesta si-a dat acordul pentru transfer si a semnat actele. Astfel, Platini s-a declarat incantat de ocazia de a cuceri titlul de campion al Romaniei si a spus ca il cunoaste bine pe Marius Niculae, pe care il considera un atacant de mare valoare, si ca Junior Moraes, fost jucator la Gloria Bistrita, i-a vorbit numai de bine de campionatul romanesc in general si de Dinamo in particular.

 

Scrie un comentariu