Categorii: Fără categorie

Dupa Froch NU vine Ward! Americanul a pierdut centura WBC si nu va lupta cu Bute

In cazul in care Lucian Bute va reusi sa-l invinga pe Carl Froch in disputa pentru titlul mondial IBF al categoriei super-mijlocii din luna mai, romanul era asteptat sa lupte cu americanul Andre Ward pentru unificarea centurilor IBF si WBC. Totusi, lupta dintre cei doi are toate sansele sa fie amanata, dupa ce Ward a fost deposedat de centura mondiala.

Americanul de 28 de ani, care s-a impus in finala turneului Super Six in luna decembrie a anului trecut chiar in fata lui Carl Froch, s-a accidentat in debutul acestui an si nu si-a putut pune centura in joc. Totusi, WBC a considerat ca pugilistul inca neinvins la profesionisti nu doreste sa-si puna titlul mondial la bataie, asa ca centura i-a fost deposedata.

Pentru titlul vacant WBC la supermijlocie, se va lupta un alt american inca neinvins in cariera. Este vorba de Anthony Dirrell, in varsta de 27 de ani, cel care are pana acum 24 de victorii din 24 de lupte si nu mai putin de 21 de knock-out-uri reusite. Dirrell se va lupta cu muntenegreanul Nikola Sjekloca, in varsta de 33 de ani, acesta avand exact acelasi palmares ca americanul, 24 de victorii din 24 de lupte, dar cu 14 KO-uri mai putin.

Ward ramane deocamdata cu centura mondiala WBA a categoriei supermijlocii, dar si aceasta i-ar putea fi deposedata in curand in cazul in care americanul nu va accepta sa lupte cu cineva pentru acel titlu. Pugilistul a declarat insa ca nu mai este interesat decat de Lucian Bute la aceasta categorie si ca, pentru moment, ar prefera sa urce in greutate si sa se lupte cu compatriotul sau, Chad Dawson, la semigrea. Acesta din urma a reusit sa-l invinga pe Bernard Hopkins in urma cu doar cateva zile si detine centura mondiala WBC a categoriei.

In ceea ce priveste viitorul lui Bute, acesta pare la randul sau aproape decis. Astfel, in cazul in care romanul il va invinge pe Froch in Anglia si nu-i va acorda britanicului apoi revansa, acesta va trebui sa lupte cu challengerul obligatoriu al categoriei. Acesta va fi decis de lupta dintre canadianul Adonis Stevenson si sud-africanul Thomas Oosthuizen. Acestia sunt cotati drept numarul sase, si respectiv cinci, in categorie in clasamentul boxrec si se vor lupta pentru sansa de a obtine titlul IBF la o data care va fi anuntata in curand.

 

Scrie un comentariu