Categorii: Stiri

Echipa nationala de handbal a pierdut cu Brazilia

In etapa a patra a grupelor Campionatul Mondial de handbal feminin Brazilia a castigat meciul cu Romania, disputat la Sao Poulo, cu 33-28 (14-11). A fost prima infrangere a nationalei noastre, antrenata de Radu Voina. Trebuie sa o spunem foarte clar : evolutia Romaniei in acest mondial este dezamagitoare.

Prima repriza a fost mai buna decat cea din meciurile precedente, in ciuda dominatiei Braziliei. Diferenta a fost si de 4 goluri (10-6, 14-10), cu toate ca au revenit pe teren Manea si Fiera (care au fost indisponibile in meciurile precedente). Romania a avut-o pe Bradeanu in prim-plan. In faza de atac greselile Romaniei au aparut destul de des, aprarea a fost mai mobila. Principala marcatoare pentru brazilience a fost Nascimento. Scorul la pauza : 14-11 pentru gazde.

Romania a dat sperante in debutul reprizei a doua si s-a apropiat la doua goluri (15-13). Dar ritmul de joc nu a putut fi mentinut, chiar a scazut si Brazilia a marit din nou diferenta. La cinci goluri (28-23) fetele noastre au acuzat unele decizii de arbitraj, care au favorizat jocul dur al fetelor din Brazilia. Cum in minutul 49 Romania avea 12 eliminari de doua minute, iar Ardean Elisei a fost scoasa cu cartonas rosu, nimic nu a mai oprit Brazilia de la aceasta victorie istorica pentru handbalul feminin din tara sambei.

Principalele marcatoare au fost : Nascimento 8 goluri, Silva 6, Amorim 5 pentru Brazilia, Bradeanu 6, Curea 5, Varzaru 4, Manea 3 pentru Romania.

Totusi, tehnicianul Voina nu s-a aratat prea afectat de infrangere, desi a recunoscut ca fetele au vrut mult si au avut putine reusite.

Interesanta este declaratia lui Radu Voina : ‘Ne gandim la parte a doua a Campionatului, de unde totul se joaca pe viata si pe moarte’. Nu putem decat sa asteptam si sa speram intr-un reviriment al Romaniei. Vineri vom incheia jocurile din grupa cu jocul cu Franta, care este pe doi in grupa si are un punct mai mult decat Romania. Primele 4 locuri intra in optimi de finala. Dar un loc slab ne va aduce un adversar puternic in meciul eliminatoriu.

Scrie un comentariu