Categorii: Stiri

Estera Dobre, din nou vicecampioana europeana la lupte libere

Sportiva Estera Dobre a cucerit marti prima medalie a delegatiei Romaniei prezenta la Campionatele Europene de lupte ce au loc la Belgrad, in Serbia. Dobre a luat argintul in proba de lupte libere, categoria 48 de kilograme, fiind a cincea competitie consecutiva in care romanca ajunge pana in finala, dar rateaza medalia de aur.

Luptatoarea romanca, in varsta de 25 de ani, a avut primul tur al competitiei de la Belgrad liber. In turul al doilea, a depasit-o lejer, cu scorul de 10-3 pe norvegianca Henriette Slattum. Nici adversara din sferturile de finala, azera Marziget Bagomedova, nu i-a pus mari probleme Esterei, cea care a castigat detasat si de aceasta data, cu scorul de 13-4.

In semifinala, romanca a avut o adversara puternica, dar s-a impus inca o data fara probleme, scor 9-3, in fata rusoaicei Marina Vilmova. Calificata in finala pentru a cincea oara consecutiv in cariera, Estera a fost de nerecunoscut si a cedat cu scorul de 0-5 in fata ucrainencei Liudmila Baluska.

Performanta Esterei Dobre ramane una remarcabila, mai ales in conditiile in care aceasta a coborat in greutate, de la 51 de kilograme, categorie la care a cucerit primele cinci medalii de argint ale carierei, la 48 de kilograme, categorie la care romanca are sanse bune sa se califice si la Jocurile Olimpice de Vara de la Londra.

In competitia masculina de lupte, au mai evoluat marti doi sportivi romani, ambii fiind insa eliminati din primul tur. Yan Ceaban, la categoria 66 de kg, a fost invins de bulgarul Leonid Bazan, cel care avea apoi sa cucereasca medalia de argint, in vreme ce Adrian Recorean, concurent la 96 de kg, a pierdut in fata macedoneanului Aleksandar Stojanov.

Campionatele Europene de lupte din Serbia vor continua in zilele urmatoare, Romania mai avand nu mai putin de 14 sportivi angrenati in competitii.

 

Scrie un comentariu