Categorii: Stiri

Familia baschet-balistului Chauncey Hardy acuza statul roman de neglijenta

Familia baschetbalistului Chauncey Hardy, ucis in toamna anului trecut intr-un club din Giurgiu, cere daune de 1.5 milioane de dolari statului roman. Principala acuzatie este rasismul dar si neglijenta autoritatilor romane care nu ar fi anchetat ca la carte moartea sportivului.
Avocatii familiei Hardy sustin ca atacul asupra lui Chauncey Hardy nu a fost numai anti afro-americani, ci si anti-americani. Ei spun ca au si dovezi care sa le sustina concluziile, insa nu au vrut sa ofere mai multe detalii pentru moment. De asemenea, avocatii vor sa initieze o actiune judecatoareasca pentru neglijenta in ceea ce priveste circumstantele care au dus la moartea tanarului.
Mama lui Hardy a cerut ajutorul FBI-ului intr-o noua ancheta, nefiind multumita de rezultatele justitiei romane. Femeia sustine ca nu a primit nici pana acum rezultatele autopsiei fiului ei, si prin urmare nu stie ce anume a dus la moartea lui.
De asemenea, mama lui Hardy spune ca a simtit ca si-a pierdut copilul de doua ori. Prima oara pe noua octombrie, cand tanarul a murit, iar a doua oara pe 23 februarie, cand tribunalul din Romania l-a condamnat pe Ionut Tanasoaia la doar cinci ani in spatele gratiilor. Decizia este contestata atat de avocatul familiei Hardy, cat si de Tanasoaia, iar audierea va avea loc pe 17 aprilie.
Baschetbalistul Chauncey Hardy a murit in urma unui conflict iscat intr-un club din Giurgiu. Tanarul a fost dus la spitalul judetean din Giurgiu, dupa care a fost transportat in capitala, unde a murit. Raportul de autopsie arata ca decesul a survenit in urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si factura craniana.

Scrie un comentariu