Categorii: Fotbal Englezesc

Federatia engleza de fotbal cu ochii pe Twitter

cu ochii pe TwitterDin ce in ce mai multi sportivi posteaza diverse mesaje pe retelele de socializare, in special pe Twitter. Nu toate aceste mesaje au un continut decent, ca sa spunem asa, astfel ca Federatia Engleza a luat atitudine. Pe scurt, incepand din 2011, aceasta taxeaza orice expresie nelalocul ei, si nu numai, postata de jucatori de fotbal din Premier League. Pana acum, s-au acumulat nu mai putin de 350 000 lire. Ultima isprava de acest gen l-a avut ca protagonist pe Rio Ferdinand, jucatorul lui QPR. Acesta a primit zilele trecute o amenda de 25 000 lire si o suspendare de 3 etape pentru ca ar fi folosit cuvinte nu tocmai ortodoxe la adresa unor suporteri ale unor rivale, foarte probabil. Sau, ca sa fim cat mai precisi, a mamelor lor. Evenimentul a avut loc pe 1 septembrie.

Suma de 350 000 lire a fost stransa de la aproape 60 de jucatori din Premier League. Cele mai grave cazuri au fost cele ale lui Ryan Babel, Carlton Cole, Ashley Cole si Benoit Assou-Ekoto. Daca Babel a primit doar 10 000 lire amenda fiindca il „imbracase” pe Howard Webb intr-un tricou al lui Manchester United, la inceputul lui 2011, Carlton Cole a platit dublu, comentand mai „cu patos”” cateva decizii din meciul amical pe care Anglia l-a sustinut cu Ghana, in luna martie a aceluiasi an. Ashley Cole si Benoit Assou-Ekotto au fost mult mai acizi, fiecare dintre cei doi primind 90 000 lire. Primul, pentru jigniri aduse Federatiei Engleze in octombrie 2012, al doilea fiindca a postat un mesaj de incurajare la gestul anti-semitic al lui Nicolas Anelka de la sfarsitul anului trecut. Postarea ultimului a avut loc chiar in luna septembrie a acestui an.

Revenind la Rio Ferdinand, acesta nu a fost primul sau gest de acest gen. In 2012, francezul a jignit un alt internaut care ii spusese, la randul sau, cuvinte nu prea frumoase conationalului sau, Nicolas Anelka. Pentru acel gest, Ferdinand a fost nevoit sa scoata din buzunar 45 000 lire. Ca urmare la aceste insulte pe reteaua de socializare, Federatia Engleza a introdus un program educational, care are rolul de a preveni alte astfel de injurii. Ferdinand are obligatia sa se alature acestui program in urmatoarele 4 luni. Trebuie precizat ca fiecare banut colectat din aceste „amenzi” este reinvestit in fotbalul englez, indiferent de nivel.

Ar fi bine ca si Federatia Romana de Fotbal sa preia acest demers de a sta cu ochii pe Twitter sau pe orice alta retea de socializare?

Scrie un comentariu