Categorii: Stiri Din Sport, Tenis

Fenomenalul Federer

djokovic - federerRoger Federer si Novak Djokovic se vor intalni in finala Turneului Campionilor. Odata cu ajungerea in semifinale, Djokovic si-a pastrat primul loc in ierarhia mondiala. Sarbul pierduse doar 9 gameuri in faza grupelor, in semifinala cu Nishikori castigand cu scorul de 6-1; 3-6; 6-0. Nici Roger Federer nu a pierdut vreun set in grupa, cedand 13 gameuri. In semifinale l-a invins pe compatriotul sau, Stan Wawrinka, in trei seturi, scor 4-6; 7-5; 7-6, in tie-break desfasurandu-se 14 puncte.

Setul decisiv dintre cei doi elvetieni a fost unul exceptional, Wawrinka reusind breakul chiar in debutul lui. In acel game, Roger a oferit un moment mai rar intalnit la el, certandu-se, oarecum, cu arbitrul de scaun pe tema scorului. La scorul de 5-3 pentru Wawrinka, Federer a salvat 3 mingi de meci, pentru ca apoi el sa faca breakul. In tie-break , Stan a avut inca o ocazie de a inchide conturile, Federer ramanand insa in meci si de aceasta data. In cele din urma, numarul 2 mondial s-a impus cu scorul de 8-6. Trebuie sa spunem ca Federer si Wawrinka vor juca si saptamana viitoare, in finala de Cupa Davis impotriva Frantei.

In acest moment, Djokovic are 11 010 puncte, in vreme ce adversarul sau de azi, este la cota 9 700. Cine se va impune diseara, va acumula 500 puncte. In acest an, cei doi s-au intalnit de 5 ori, elvetianul conducand cu scorul de 3-2. Ultima oara, Federer si Djokovic s-au duelat la Shanghai, Roger castigand cu un dublu 6-4. Casele de pariuri il indica pe Djokovic favorit, insa in meciurile de acest gen, mai ales cand il ai pe Federer adversar, nu stii ce se poate intampla. Cu siguranta vom avea ce vedea in partida de diseara, care este programata a incepe la 20:00. Daca Federer va castiga Turneul Campionilor, ar fi pentru a saptea oara cand o va face, dupa titlurile din 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 si 2011. De cealalta parte, Djokovic este campionul ultimelor doua editii, obtinand incca un titlu in 2008.

La 33 ani si cu doi copii mici acasa (nu trebuie neglijat acest aspect), este incredibil cum Federer mai poate juca la un nivel atat de inalt. In acest sezon elvetianul ne-a dovedit ca parcursul mai slab de sezonul trecut a fost doar o intamplare nefericita. Suntem foarte curiosi daca Roger Federer va redeveni numarul 1 mondial la anul. Dca va juca la fel cum a facut-o in acest an, va avea foarte mari sanse.

 

Scrie un comentariu