Categorii: Handbal, Stiri

Finala scrie pe noi! HC Zalau va juca cu Alicante in semifinalele Cupei EHF

Echipa de handbal feminin HC Zalau, antrenata de celebrul Gheorghe Tadici, a avut noroc la tragerea la sorti pentru semifinalele Cupei EHF si se poate deja gandi la finala. Ardelencele vor juca in penultimul act al competitiei cu echipa iberica Mar Alicante, acesta fiind cel mai slab adversar posibil peste care putea sa dea Zalaul.

Norocul echipei din Salaj nu s-a oprit aici, iar Valeria Bese si compania vor disputa primul meci al dublei manse din semifinale in deplasare. Astfel, turul va avea loc pe 31 martie sau 1 aprilie la Alicante, in vreme ce returul se va disputa la Zalau la o saptamana dupa.

Echipa Mar Alicante nu are niciun trofeu in palmares, atat pe plan intern, cat si pe plan international, dar a crescut foarte mult in ultimii ani. Astfel, elevele lui Angel Sandoval au ajuns pana in finala Cupei Spaniei in 2010 si au jucat si finala Cupei Cupelor anul trecut, ambele fiind pierdute insa de iberice.

Clasate pe locul patru in campionatul Spaniei anul trecut, jucatoarele de la Alicante ocupa in acest moment doar pozitia a cincea, avand 14 puncte in spatele liderului Itxako. Lotul echipei din Alicante nu spune mare lucru la prima vedere, singura jucatoare mai rasarita fiind Isabel Ortuno, un inter dreapta de 29 de ani cu 80 de selectii in reprezentativa Spaniei. De asemenea, echipa iberica are si trei jucatoare straine in lot, muntenegreanca Natasa Krnic, croata Maria Popovici si daneza Lene Tobiasen.

In acest sezon de Cupa EHF, Alicante a avut un traseu destul de usor, depasind echipe care nu spun mare lucru in handbal. Astfel, ibericele au trecut pe rand de HPK Arkatron, din Belarus, Bekescsaba (Ungaria) si Milli Piyango (Turcia). Viitoarea adversara a Zalaului a pierdut o singura partida din cele sase de pana acum, in deplasare cu Bekescsaba, si a mai facut o remiza, cu Milli Piyango acasa.

Antrenorul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici, a declarat ca nu s-a bucurat foarte tare de rezultatul tragerii la sorti si ca si-ar fi dorit sa joace cu Lada Togliatti din semifinale ”ca sa stim o treaba”. Cu toate acestea, fostul selectioner al Romaniei a spus ca obiectivul echipei este clar, calificarea in finala, si ca acesta nu depindea de numele adversarei din penultima faza a competitiei.

In cealalta semifinala a Cupei EHF, Lada Togliatti, echipa pregatita de legendarul Evgheni Trefilov, se va confrunta cu KIF Vejen, din Danemarca, finalista Cupei Cupelor in 2010.

 

Scrie un comentariu