Categorii: Stiri

Floyd Mayweather, condamnat la sase luni de inchisoare

Boxerul profesionist american Floyd Mayweather Jr., in varsta de 34 de ani a fost condamnat la sase luni de inchisoare, in urma unui proces in care a cazut la o intelegere cu avocatii acuzarii si in care a pledat vinovat pentru agresiune. Mayweather, campion mondial WBC la categoria semimijlocie, va executa trei luni din pedeapsa si va trebui sa efectueze si 100 de ore de servicii in folosul comunitatii si sa urmeze un program de 12 luni impotriva violentei domestice.

Procesul impotriva pugilistului american a fost intentat de mama copiilor acestuia, Josie Harris, cea care l-a acuzat initial de furt calificat, constrangere si agresiune. Primele doua capete de acuzare au fost pana la urma retrase, dar boxerul a trebuit sa se recunoasca vinovat la a treia pentru a scapa de o pedeapsa mai dura, care ar fi putut ajunge, conform primelor zvonuri, chiar la 30 de ani de inchisoare.

Pedeapsa lui Floyd Mayweather va trebui efectuata din data de 6 ianuarie, atunci cand acesta va fi transferat la inchisoare. Americanul va mai trebui sa se prezinta la tribunal o data in aceasta saptamana pentru o alta acuzatie de agresiune impotriva unui paznic, dar in acel caz se asteapta ca pugilistul sa nu primeasca mai mult decat o amenda in valoare de o mie de dolari.

Pentru Mayweather, campion mondial la cinci divizii diferite in boxul profesionist, pedeapsa cu privarea de libertate il va impiedica cel mai probabil sa-si apere titlul mondial WBC in luna mai a anului 2012, asa cum era programat initial. Cu toate acestea, cariera pe termen lung a boxerului nu va fi cel mai probabil afectata, acesta avand un palmares inca perfect la profesionisti, cu 42 de victorii obtinute din 42 de lupte.

Scrie un comentariu