Categorii: Auto

Formula 1 2014: Rosberg si Hamilton isi disputa titlul in ultima cursa

Mercedes GP F1  LaunchIn urma cu putin timp s-a incheiat penultima etapa din acest sezon de Formula 1. In Grand Prix-ul Braziliei, Rosberg s-a impus in fata lui Hamilton, diferenta fiind mai mica de doua secunde. Cei doi coechipieri de la Mercedes au fost urmati de Massa, Button, Vettel si Alonso. A fost a 11-a oara in acest sezon cand Mercedes a terminat pe primele doua pozitii, stabilind un nou record in aceasta privinta. Nico Rosberg nu a avut, practic, nicio problema in a se impune, conducand 59 dintre cele 71 tururi. Astfel, distanta din clasament dintre Rosberg si Hamilton s-a micsorat la 17 puncte.

Grand Prix-ul de la Abu Dhabi se va desfasura peste doua saptamani. Dupa cum probabil stiti, incepand cu acest sezon, punctele obtinute in ultima cursa se vor dubla. Astfel, pentru a fi sigur de titlul de campion, Hamilton ar trebui sa termine pe locul secund. Si cum diferenta dintre monoposturile Mercedes si celelalte este una destul de mare in acest sezon, britanicul are mari sanse sa termine pe primul loc la general. Este greu de crezut ca acum se mai poate repeta istoria din prima cursa a sezonului, care a avut loc in Australia. Atunci Rosberg a terminat primul, Hamilton abandonand. Alte curse in care britanicul nu a trecut linia de sosire au fost cele din Canada si Belgia. In rest, Hamilton a fost ori pe primul, ori pe al doilea loc.

In urma celor doi in clasament se afla Daniel Ricciardo, la 120 puncte in spatele lui Hamilton. Acesta si-a asigurat deja pozitia a treia. Pe locul 4 se afla Vettel, urmat de Alonso si Bottas. Cei 3 sunt despartiti de doar 3 puncte, astfel ca oricare dintre ei are sanse la pozitia a patra in ierarhia finala. In clasamentul constructorilor, Mercedes a castigat demult, avand, in acest moment, 651 puncte. Ea este urmata de Red Bull, Williams si Ferrari. Foarte probabil, ierarhia constructorilor nu va suferi modificari dupa ultima etapa.

Daca in ultimele sezoane, Sebastian Vettel a dominat copios, in acest an a venit randului teamului Mercedes. Bernie Ecclestone, seful Formula 1, trebuie sa gaseasca o solutie pentru a echilibra situatia la varf si asta cat mai repede. In mod contrar, este foarte probabil ca acest sport aducator de profit sa isi piarda din interes.

 

Scrie un comentariu