Categorii: Handbal, Stiri

Franta campioana olimpica la handbal masculin

Franta a devenit prima echipa din istoria handbalului masculin care cucereste doua titluri olimpice consecutive, dupa ce a invins cu 22-21 echipa Suediei in finala turneului de la Londra. Pentru Suedia, care a lipsit de la Olimpiada la precedentele doua editii, infrangerea de duminica este cea de-a patra consecutiva in finala, dupa cele suferite in 1992, 1996 si 2000, cvadrupla campioana mondiala ramanand astfel fara aurul olimpic in palmares.

Finala din Basketball Arena a fost mai echilibrata decat intalnirea celor doua echipe din faza grupelor, atunci cand francezii s-au impus cu 29-26, insa nici de aceasta data scandinavii n-au reusit sa castige in fata detinatorilor titlului olimpic si al celui mondial.

Portarul Thierry Omeyer a facut din nou o partida excelenta, intervenind providential in mai multe randuri, iar Michael Guigou a marcat 5 goluri, contributii decisive pentru o noua victorie mare a jucatorilor din Hexagon.

De cealalta parte, suedezii raman cu satisfactia de a fi revenit dupa mult timp in elita, dar si cu performanta individuala a lui Niclas Ekberg, acesta devenind golgheterul competitiei cu 50 de goluri, dupa ce, in ultimul act, a punctat de sase ori.

Scrie un comentariu