Categorii: Handbal, Stiri

Franta – Romania 24-19 in turneul preolimpic de handbal feminin

La turneul preolimpic de handbal feminin de la Lyon participa Franta, Romania, Macedonia si Japonia. Primele doua clasate vor participa la Olimpiada de la Londra.
In primul meci, fetele antrenate de fostul campion mondial Radu Voina au evoluat contra Frantei, vicecampioana mondiala. Romancele au debutat cu curaj si conduceau cu 3-2 in minutul 5. Dar Romania a scazut ritmul in defensiva si s-au vazut depasite foarte repede; la 5-4 pentru Franta am avut doua ocazii sa egalam, din lovitura de la 7 metri si pe contraatac, dar ambeele au fost ratate. Franta conducea cu 7-4 in minutul 17. Au urmat momente dificile pentru Romnia, care nu s-a regasit, in timp ce Franta marca pe contraatac aproape in fiecare minut. Era 11-7 in minnutul 23. Diferenta maxima pe tabela de marcaj s-a inregistrat in minutul 26, era 12-7. Romania a fost mai hotarata in defensiva, nu a mai primit gol si scorul la pauza a fost 12-9 pentru gazde.
Romania a inceput bine repriza secunda si a ajuns la un gol de Franta, era 14-13 in minutul 47. Insa in faza ofensiva am platit tribut jocului aglomerat la linia de 9 metri, fara a juca extremele si nici pivotul. Si cum Franta s-a aparat foarte agresiv, diferenta a crescut iar, era 23-17 in minutul 56. In ultimele minute Romania nu s-a mai regasit, astfel ca cel mmai immportant meci al turneului a fost pierdut, scor final 24-19 pentru Franta.
Au evoluat echipele:
Franta: Amandine Leynaud, Cleopatre Darleux – Amelie Goudjo, Blandine Dancette (1 gol), Nina Kamto (3), Camille Ayglon (2), Claudine Mendy, Paule Baudouin (2), Sophie Herbrecht (3), Marie-Paule Gnabouyou (1), Siraba Dembele (3), Audrey Deroin (1), Raphaelle Tervel (1), Mariama Signate (3), Alexandra Lacrabere (4). Antrenor: Olivier Krumbholz.
Romania: Mirela Nichita, Talida Tolnai – Gabriela Perianu, Diana Mihaela Drutu, Adriana Nechita (2), Aurelia Bradeanu (2), Georgiana Andreia Ciuciulete (2), Oana Manea (1), Cristina Varzaru, Valentina Ardean-Elisei (2), Adina Fiera (6), Iulia Curea (1), Mihaela Ani-Senocico (3), Daniela Babeanu, Patricia Vizitiu. Antrenor: Radu Voina.
In celalalt meci al zilei, Muntenegru a dispus de Japonia cu scorul de 30-24 (14-13).
Sambata de la ora 15,45, Romania va infrunta formatia Muntenegrului, iar de la ora 18,00 va avea loc partida Franta – Japonia.
Sa speram ca Romania va reveni la jocul cu care, nu de putine ori, ne-a incantat si va reusi sa castige ultimele doua jocuri si calificarea la Olimpiada de la Londra.

Scrie un comentariu