Categorii: Stiri

Georgian Carpen obtine argintul la greco-romane, a patra medalie pentru Romania la Europeanul de lupte

Delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Europene de lupte de la Belgrad a terminat astazi competitia cu o noua medalie, de data aceasta de argint, adusa de sportivul Georgian Carpen. Carpen, in varsta de 25 de ani, a reusit cel mai bun rezultat al carierei la categoria 66 de kg a competitiei de lupte greco-romane si a adus a patra medalie pentru Romania la Europeanul incheiat ieri.

Luptatorul roman a trecut in prima faza a competitiei de moldoveanul Ion Luchita, scor 3-1, in optimi l-a depasit pe bulgarul Emilian Todorov cu acelasi scor, pentru ca in sferturi sa treaca de rusul Islam Albiev, cel care avea sa cucereasca medalia de bronz pana la urma, cu scorul de 5-3.

In semifinale, romanul a avut o misiune extrem de dificila impotriva bielorusului Yaraslau Kardash, cel pe care l-a invins greu, dar meritat, cu 3-2. Carpen, doborat de emotii si stors dupa cateva lupte extrem de solicitante, nu a mai contat in finala si a fost invins fara drept de apel de neamtul Frank Stabler, scor 4-0.

Chiar si asa, Georgian Carpen a reusit cea mai buna performanta a carierei sale de pana acum, medalia de argint de la Belgrad fiind prima intr-o competitie importanta pentru luptatorul roman. Bilantul final al delegatiei noastre in Serbia a fost unul destul de bun, cu doua medalii de argint, cucerite de Carpen si Estera Dobre, si doua de bronz,adjudecate de Ana Maria Paval si Stefan Gheorghita.

Cu cele patru medalii, dar fara niciun titlu european, Romania s-a clasat pe locul 14 in clasamentul pe natiuni al Campionatelor Europene din Serbia, luptatorii nostri fiind depasiti de tari precum Armenia, Norvegia, Slovacia sau Ungaria. Sub noi, s-au clasat Lituania, Letonia, Belarus, Moldova, dar si gazda competitiei Serbia.

 

Scrie un comentariu