Categorii: Stiri

Greu, dar nu imposibil! Nationala de polo se bate cu Germania, Muntenegru si Grecia pentru calificarea la JO

Dupa un Campionat European bun, in care au invins campioana europeana en-titre Croatia si au ocupat in final locul al optulea, nationala Romaniei de polo are o misiune grea la ultimul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Tricolorii au fost aruncati in ”groapa cu lei”, alaturi de Germania, Muntenegru, Grecia, Macedonia si Olanda si vor avea nevoie sa se claseze macar pe trei in aceasta grupa pentru a spera intr-un loc la Londra.

Grupa nationalei noastre este una infinit mai echilibrata decat cealalta, in care toate jocurile au fost facute in favoarea gazdelor din Canada. Astfel, nord-americanii vor juca cu Spania, Brazilia, Argentina, Venezuela si Turcia, ultimele patru echipe fiind practic condamnate sa faca figuratie intr-un turneu de care au sanse minime sa treaca.

Sansele echipei antrenate de Istvan Kovacs nu sunt insa nici pe departe atat de negre pe cat par, deoarece Cosmin Radu si compania au nevoie sa se claseze pe una din primele patru pozitii ale grupei si sa castige apoi in sferturile de finala. Totusi, in cazul in care poloistii nostri ar incheia grupa pe patru, adversara lor din sferturi ar fi mai mult ca sigur Spania, o echipa extrem de puternica, fosta campioana olimpica si mondiala.

Locul trei i-ar duce pe ai nostri aproape sigur la o confruntare directa cu nationala Canadei, o echipa care nu spune nici ea foarte multe in poloul mondial, dar care va gazdui turneul de calificare, avand astfel de partea ei atat publicul, cat foarte probabil si arbitrii. Ideal ar fi astfel ca nationala Romaniei sa incheie pe primul sau al doilea loc in grupa, lucru aproape imposibil insa, deoarece atat Germania, cat si Muntenegrul sunt adevarate forte in poloul mondial.

Nici grecii nu sunt de neglijat, acestia ocupand locul sase la ultimele Europene si reusind sa obtina chiar o medalie de bronz la Mondialele din 2005.

Programul grupei A din turneul de la Edmonton nu este nici el unul foarte favorabil pentru ”tricolori”, acestia urmand sa aiba un meci de debut de foc impotriva Germaniei, pe 1 aprilie. A doua zi, Romania va da peste Grecia, in vreme ce pe 3 si 4 aprilie s-ar disputa meciurile care par la prima vedere mai usoare, cu Macedonia si Olanda. Pe 5 aprilie va avea loc cel mai dificil meci de la Edmonton, cu Muntenegru, iar pe 6 aprilie vor avea loc sferturile de finala, cele care vor decide ultimele patru nationale calificate la Jocurile Olimpice de Vara din acest an.

 

 

Scrie un comentariu