Grozav a adus Romaniei o victorie formidabila la Istambul

Seara magica pentru fotbalul romanesc: am castigat la Turcia si suntem, la egalitate cu vice-campioana lumii Olanda, cu maximum de puncte in grupa pentru Mondialul din Brazilia.
Ai nostri au inceput ca si in istorie. I-am asteptat sa vedem ce pot, apoi am incercat sa le taiem respiratia, pe linga elan. Grozav (11) a tras slab, dupa pasa lui Marica, de parca il alergasera tatarii. Apoi, Ciprian (18) cu o tentativa de sut, dar, oricum, atacantul a avut mult de munca in zona minata a adversarului, dueluri necrutatoare la cap cu aparatorii lor.
Bogdan Stancu (25) a aratat de ce este unul dintre golgeterii campionatului turc, cind a luat mingea pe partea stinga, a inaintat temerar, dar, dupa 40 de metri de forcing, n-a mai avut vlaga sa traga atit de puternic pe cit isi propusese. Bourceanu si Pintilii au incercat sa-i tina departe pe ai lor, Tamas a respins ca Baba Novac, iar Goian (34) l-a salvat pe Chiriches si intreaga Romanie in fata lui Sercan. Cind ne pregateam sa ne intrebam daca nu cumva Grozav va fi primul schimbat la pauza, tinarul cu freza de fite, dar cu chip de copil, a facut o grozavie! Pasa maiastra a lui Pintilii si-a gasit adresantul, iar iesirea lui Volkan, gafeur de meserie la „nationala” Turciei, i-a permis lui Grozav sa aiba singe rece si sa-i execute pe turci (foto) cu un sut plasat magnific!! A inghetat singele in ei, le-au amutit glasurile, iar ai nostri au pus-o de un mic bairam in celebrarea golului.
Arda Turan a dat tonul inceperii reprizei secunde, una de gherila pentru „tricolori”, starul Turciei facind semne disperate spre „otomanii” din tribune pentru sustinere.Turcii sunt slabi, asa s-a simtit din tribune, ca nu mai sint ce-au fost cindva. Dar Grozav si Marica n-au ajuns la doua centrari de pe stinga. Si erau singuri, singurei, puteau sa asigure un avantaj mai confortabil.
Poate Piturca n-ar fi fost nevoit sa sune din goarna pentru aparare, sa-l puna pe defensivul Cocis tocmai in locul lui Gicu cel frumos, care incepuse sa-si dea drumul la joc. Doamne, chiar sint slabi! Asa si-or fi spus si romanasii din tribune si de acasa, pentru ca turcii au fost hai-hui. Nu-i vorba ca si Cocis (62) a fost tot la fel, din superpozitie, de la 15 metri, a tras in balarii. Umut Bulut (70) a fost atit de aproape sa ne infiga pumnalul in spate, dar apararea noastra a rezolvat-o cumva.
Atentie, fratilor, iti venea sa urli de oriunde ai fi fost, pentru ca turcii, fara noima in atacuri, dar periculosi, puteau reintra in joc. Si-n razboiul calificarii, iar visam frumos ca-n „O mie si una de nopti”. Rat i-a trasnit pe stinga, Tamas pe dreapta, s-a respins ca la Rovine, ca la Podu Inalt, ca la Vidin, hai ca n-om muri tocmai acum, la Istanbul! Torje (76) si-a facut bine mingea pentru sut, dar n-a mai calibrat executia. „Tata” (77) l-a blocat pe neputinciosul Turan, insa iar ne-a inghetat inima la sutul aluia.
Piti forteaza cu Mutu in ultimele 10 minute, viseaza la o pasa de 2-0 a „Briliantului”. Adi tine insa bine de minge, ii dirijeaza si pe ceilalti sa faca la fel si ne ducem cu emotii spre final. Rezistam la cavalcada turcilor, Goian si Tamas fac minuni in careu! E gata! E gata! Ce victorie! Se vede Rio, iar baietii se imbratiseaza formidabil! Merita!

Scrie un comentariu